weby pro nejsevernější čechy

XVII. ročník Domácího veletrhu TGK ve Skalici u České Lípy

Již 17. ročník setkání všech našich zákazníků, zájemců a příznivců barevného plochého skla a technik zpracování skla se bude konat v prostorách TGK ve Skalici v pátek 22. a v sobotu 23. května 2015.

Na tomto setkání, které je spojené s širokou paletou ukázek novinek a možností v naší oblasti, se rádi setkáme jak s Vámi, tak i s Vašimi přáteli, kteří by se chtěli podrobněji s naším sortimentem seznámit. V rámci DOMÁCÍHO VELETHRU 2015 bude samozřejmě i prodej materiálu z našeho sortimentu se slevou.

Termín XVII. Domácího veletrhu TGK ve Skalici se blíží a celý tým TGK ve Skalici připravuje pro Vás kromě zvýhodněných nákupů následující program:

– minisemináře, které budou probíhat na tzv. „bežícím pásu“ – na výstavních stáncích jednotlivých vystavovatelů během průběhu jednotlivých veletržních dnů na témata:

a) Harry, sklářský expert firmy BOHLE – JAK ŘEZAT SKLO – Harry Vás to naučí – možnost vyzkoušet si pod odborným vedením různé řezáky na sklo, kleště a ještě k tomu vyzvědět pár fíglů jak na sklo…

b) Markus Klein, který vždy přichází s objevnými postupy v oblasti tiffany techniky – Správné letování, základ úspěchu v tiffany technice, ale jistě rád a ochotně vysvětlí další otázky k této technice, navíc v letošním roce bude předvádět nový řezací systém CUT MASTER, který velmi usnadňuje řezání geometrických tvarů použitelných jak pro tiffany techniku, tak i pro spékání…

c) Chcete si zkusit vinutí perliček nad kahanem? U nás budete mít možnost to zkusit pod vedením Jardy Rejzka a Šárky Brožové.

d) Během veletrhu si budete moci vyzkoušet i fusing – spékání. Tuto techniku bude mít na starosti Andulka Odvárková a Verunka Šindelářová.

e) Po oba dny bude mít otevřenou Poradnu o všem okolo tiffany Jarda Rejzek, v rámci svého působení u miniseminářů o perličkách a tiffany

f) Novou technikou v oblasti fusingu je tzv. tisk na sklo, použití sítotiskových technik pro nanášení skleněných pudrů na sklo. Základy této techniky bude předvádět Friederich Frisch.

g) Do problematiky výroby keramických forem pro ohýbání skla Vás uvede Cyril Grolmus (pro fanoušky TIP SPORTU … TIPER …), se kterým můžete probrat i vše okolo pískování.

h) Pískovací šablony je možné připravit cestou UV folií, jejich přípravu bude demonstrovat doc. Jaroslav Jícha CSc.

i) Svět šperků a nerezu Vám představí Hanka a Miloš Vetenglovi.

j) Již tradičně si budete moci zkusit fouknout do sklářské píšťaly na mobilní tavící peci pod vedením Ládi Lázničky z borské sklářské průmyslovky

K účasti na miniseminářích se není nutné hlásit, budou se organizovat na jednotlivých stáncích dle momentálního zájmu Vás, návštěvníků XVII. Domácího veletrhu TGK ve Skalici.

– Kromě těchto „akčních“ stánků budou připraveni na Vaše dotazy následující kolegové z našich spřátelených firem, které dodávají materiály a technologie pro Vás:

BVD Pece Karlovy Vary – problematika pecí na všechny způsoby, především pak pro spékání (Jana Beranová, Vladimír Dostal)

Promat Praha – vysokoteplotní materiály vhodné pro práci v peci při spékání, výrobu forem atd. (Petr Šíma)

Vodní paprsek C BAU s.r.o. – jeho zástupce Ing. Kolč bude pracovat nejen při úvodní presenci při Vašem příchodu na veletrh, ale pak během obou dnů bude v místě presentace zodpovídat otázky okolo řezání na vodním paprsku, včetně aplikací na skle.

Jak v pátek, tak v sobotu, vždy od 14 hod ve vzorkovně TGK bude krátká presentace realizací projektů TGK za poslední období, včetně volné diskuse k presentovaným projektům. Projekty TGK, které vznikly především ve spolupráci s Preciosou – Lustry Kamenický Šenov a.s., budou představovat Jarda Švácha a Hanka Sůvová.

Kromě těchto bodů programu XVII. Domácího veletrhu TGK ve Skalici bude po oba dny probíhat prodej materiálu a skla se slevou 5 %, máme připraveno několik set kusů malých formátů jak skel Spectrum, tak i Uroboros, Wissmach, Kokomo, navíc u skel v malých formátech máme připraveno celou jednu stěnu venkovního stanu plnou menších formátů vybraných skel , které budou během veletrhu s 20 % slevou.

Pokud máte již připravenou objednávku zboží, které si budete chtít během veletrhu zakoupit (se slevou), pošlete nám ji na tgk@iol.cz , zboží dopředu připravíme a při veletrhu si ho vyzvednete.

Pokud budete mít nějaké dotazy ,zašlete je na mail : tgk@iol.cz, pokusíme se je pak obratem zodpovědět.

Těšíme se, že prožijeme spolu s Vámi příjemné dva dny s barevným sklem ve Skalici

Tým TGK Skalice

Tagy