weby pro nejsevernější čechy

Letní akademie projektu Lanterna Futuri 2015 – „Poznej sám sebe“

„Poznej sám sebe“ – mezinárodní hudební a divadelní představení
Od neděle, 2.8.2015 se v Großhennersdorfu nedaleko Žitavy účastní 21 mladých lidí z česko-německo-polského trojzemí aktuálního ročníku Letní akademie Lanterny futuri 2015. Společně tvoří v rámci dvou workshopů hudebně-divadelní inscenaci, jejíž obsah se zabývá tématem „Poznej sám sebe“.

Dle koncepce letošní letní akademie vznikne během prvních šesti dní základní umělecká struktura představení, se kterou se celá skupina vydá na turné. Na každé ze tří zastávek pak bude toto představení vždy po dva dny dále rozvíjeno, a to i za přispění místních občanů, kolemjdoucích a všech, kteří budou mít zájem a chuť se připojit. Na konci našeho pobytu nás pak vždy čeká společná show.

Zastávky:
zastávka – Varnsdorf, 8. – 9.8.
zastávka – Cieplice (PL), 11. – 12.8.
zastávka – Görlitz (D), 14. – 15.8.

DSC 0197

Místo:Varnsdorf, park před Městskou knihovnou

sobota 8.8. (15:00)
Nejprve představíme naše dosavadní hudební a divadelní nápady. Poté se budeme těšit na příspěvky z publika, nápady, individuální příběhy, s jejichž pomocí obohatíme naši práci.

neděle 9.8. (10:00 – 17:00) – Společná zkouška formou workshopu
Nezapomeňte si přinést své hudební nástroje popř. chuť do divadelní práce!

neděle 9.8. (21:00) – Společná show

Vstup zdarma.

Po návštěvě Varnsdorfu se vydáme dál do polských Cieplic a poté do německého Görlitz. Zde se chceme sejít s lidmi, kteří zde dosud našli azyl nebo na něj čekají. Formou otevřeného setkání tzv. „Get together“ v tamním městském parku se chceme seznámit a za pomoci našich uměleckých médií podělit o naše a jejich podněty. Vzniklou show a výsledky práce workshopu opět budeme prezentovat na místě konání.
Organizátory tohoto projektu jsou: nezisková organizace Hillersche Villa gGmbH Zittau/Großhennersdorf (D), Lužický horský spolek Radvanec o.s. (CZ) a Dům třech kultur Paráda Niedamirów (PL) ve spolupráci s četnými školami z Euroregionu Nisa.

Aktuální informace můžete sledovat na oficiálním facebooku Lanterny Futuri

facebook

DSC 0228

Tagy