weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý první týden roku 2016

Květen končí a blíží se mezinárodní den dětí, takže víkend se jen hemží akcemi pro drobotinu.

Ve čtvrtek 26. května 2016 po sportovních hrách v Jiřetíně pod Jedlovou ještě do varnsdorfského starokatolického kostela na koncert pěveckých sborů Základní umělecké školy.

V pátek 27. května 2016 začíná Modré putování, již tradiční několikadenní putování výběžkem. Ve varnsdorfské Kotlině další atletika v rámci olympiády ZŠ (1. až 5. ročník).

Začíná houstnout. V sobotu 28. května 2016 já ale budu mimo, výlet krásnolipského KČT je naplánován už dlouho, takže všechny ostatní akce, objevené později, mají smůlu. A není jich zrovna málo. Ať už třeba olacený výlet Za divočinou Českosaského Švýcarska aneb dálková trasa Zadním Švýcarskem, Exkurze za orchidejemi s KPMV, exkurze Ze života hmyzu s entomologem Národního parku. Především se koná tradiční Lipovský jarmark, ale i pár akcí okolo – Poutní a dětský den v Lobendavě či oslava Mezinárodního dne dětí v Jiříkově u Muzejního provizoria. V Novém Boru muzejní noc, po výběžku nějaké fotbaly a večer v Krásné Lípě Strýček Váňa.

V neděli 29. května 2016Den podstávkových domů. V našem regionu především Šmilovského ulice v RBK a podstávkový dům v Lipové, ale je toho po širším okolí mnohem víc. V RBK je pak možno přejít k hasičárně na tradiční dětský den s ukázkami činností hasičů, a odpoledne se bude slavit i ve Šluknově, v zámeckém parku budou řádit Mimoni.

Vy si vyberte podle svého, je toho daleko víc, určitě i akcí, které nám zůstávají utajeny. To, o čem víme, vám nabízíme prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.