weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (dvacáté páté v roce 2016)

Na předpovědi počasí se poslední dobou můžeme spoléhat stále méně, na plán akcí snad alespoň trochu, i když ani tady není nic jistého.

Stále výstavy, expozice, muzea, galerie, hrady, zámky, zoo, botanické, cirkus a podobné atrakce. Bez ohledu na povětrnostní situaci.

Po pondělním odpočinku v úterý 21. června 2016 klasická kolize termínů. V Jiříkově společný koncert Dětského pěveckého sboru Slavíček a Dívčího pěveckého sboru Komoráček, který sice na městském webu vůbec nefiguruje, ale máme na něj plakátek. V Mikulášovicích ve Slovanském domě Školní akademie. Spolek přátel Rumburku zve na opakovanou prohlídku interiéru Café Henke (Krym, Venuše). A nedaleko (v aule rumburského gymnázia) uzavírá sezónu sbor N.T.C. na svém letním koncertě. Nestíhačka.

Ve středu 22. června 2016 ještě větší termínová kolize. Poslední předprázdninovou akcí v Městském divadle ve Varnsdorfu bude akademie ZŠ náměstí. Na opačném konci města na Střelnici předvede ZUŠ Varnsdorf …A ještě něco navíc (TO, pěvecké oddělení a LDO). A v Krásné Lípě pobočka rumburské ZUŠky pořádá v kině Koncert populárních písní (ten plakát je fakt hnus). Komu je to pořád málo, tak může do Mikulášovic do kostela na Pavla Žalmana Lohonku nebo do Domečku Na Kopečku v RBK na vyprávění o Íránu.

Ve čtvrtek 23. června 2016 začínají u Dolského mlýna Dny řemesel a v RBK je další termín procházky po městě. Mě to je ale vcelku jedno, protože jedu do Pardubic zjistit, co se skrývá za pojmem slavnostní bakalářská sponze absolventů.

PS: Jen na okraj – sice nemám tušení, jak je Novoborská olympiáda dětí a mládeže organizovaná a navštěvovaná, ale propagační materiál (rozpisy, propozice apod.), který k nám dorazil z města Nový Bor(!) mile překvapil. Kéž by něco takového bylo k dispozici i tady u nás.

Nahlédněte do plakátků, můžete si vybrat z dalších akcí. Koukněte také do našeho kalendáře, mnohdy nemáme plakátky. Stejně to zase není všechno, co se tu kde šustne, tak mějte oči na stopkách a koukejte kolem sebe.