weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – třicátý třetí týden roku 2016

Konec týdne, hustota akcí opět stoupá, a přibývá tak i těch, které jsou mi úplně, ale opravu úplně putna.

Ve čtvrtek 18. srpna 2016 připomínám benefiční koncert ve Velkém Šenově v kostele sv. Bartoloměje.

V pátek 19. srpna 2016 večer začínají rumburské Městské slavnosti, zcela netradičně Slza, která zahraje asi totéž, co v roce 2015 na Gymplfestu, a Kabát Revival. Stejnou dobou začne koncert flétnových souborů Siringa a Siringa Piccola v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Doubici.

V sobotu 20. srpna 2016 městské slavnosti ve Velkém Šenově na fotbalovém hřišti, podstatně skromnější a levnější než to, co bude pokračovat v RBK (Lenka Dusilová, Peter Nagy, a spousta dalšího). Kdo chce prchnout do dálky, může parníkem ze skal, na brigádu do Dolského mlýna, nebo na kole kolem Vlčí Hory. K vidění budou stejně jako každý rok také autoveteráni při své cestě severem. A večer je na výběr – na Fabrice Pavel Větrovec (že by si přišel poslechnout i božský Karel?), diskotéka na koupališti v Dolním Podluží a do třetice koncert v kostele sv. Máří Magdalény v Krásné Lípě.

V neděli 21. srpna 2016 opět cyklisté, jede se časovka na Jedlovou, odpoledne samozřejmě Filipov a varhany, tentokrát cizina. Večer fotbal ve varnsdorfské Kotlině, nebo prohlídka kostela sv. Šimona a Judy v Lipové.

Ostatní si vyberte a najděte podle svého. Je samozřejmě stále mnoho akcí, které nám zůstávají utajeny. To, o čem náhodou víme, vám nabízíme jako vždy i prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.