weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – čtyřicátý první týden roku 2016

Směrem ke konci týdne nám nabídka opět houstne, pojďme tedy prohrábnout, co je k dispozici.

Ve čtvrtek 13. října 2016 je na výběr závěr Mandava Jazzu na Rozkroku ve VDF nebo Carvin Jones Band v Homegrown Clubu také ve VDF.

V pátek 14. října 2016 už se snad konečně počasí umoudří a umožní odškrtnout si už po několikáté přeloženou atletiku Podzimních her ZŠ ve varnsdorfské Kotlině. V Liberci pokračuje Educa MyJob. Někteří fotografové se asi účastí kurz Tajemná Pravčická brána s Václavem Sojkou. V rumburské Střelnici popřeje Josef Laufer seniorům, ve Velkém Šenově proběhne ábava s Novou Školou. A v Městské divadle ve Varndorfu budou kout pikle proti nevyhovující učitelce.

V sobotu 15. října 2016 přetlak. Zvířata v Mikulášovicích. Toulky podzimem k arboretu v Kunraticích, kam směřuje i varnsdorfský KPMV. Jiní tou dobou zamíří na Severní kámen. Nestihnu další mažoretky. V Krásné Lípě velké vítání – „po více jak dvou letech se na krásnolipské náměstí vrátí krásnolipští cestovatelé Ladislav Bezděk a Kateřina Dvořáková, kteří objeli svět v expedici pod názvem BIG TRIP“. U Kocoura ve Varnsdorfu se poběží poslední díl letošního seriálu MandaOne, a to Plaston MandavaRun (někteří prý přiběhnou rovnou z Lemberka). Koncertovat se bude v Mikulášovicích, v Kamenickém Šenově, v RBK v Modré Ústřici, v Krásné Lípě, ale především ve Varnsdorfu na Lidovce.

V neděli 16. října 2016 se o den dříve dorazivší cestovatelé budou vítat také v Mikulášovicích u Mikovu (návrat Rybičky z cesty kolem světa). Územím výběžku se prožene extrémní triatlon Winterman. Ve Varnsdorfu (stejně jako o víkendu na mnoha dalších místech) budou létat draci. A v Lipové se chystá další prohlídka kostela sv. Šimona a Judy.

Vy si vybírejte podle svého. Stále je také mnoho akcí, které nám zůstávají utajeny. To, o čem náhodou víme, vám nabízíme jako vždy také prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.