weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (padesáté první v roce 2016)

Už nám toho z letošního roku zrovna moc nezbývá a předštedrovečerní šílenství dostupuje maxima. Tak co třeba někam vypadnout?

Něco ze stálé výstavní nabídky přetrvavá, i když většina expozic začíná odpočívat.

Pondělí 19. prosince 2016 – před chvílí jsem se vrátil ze sportovní haly, kde byly ukončeny letošní Podzimní hry zápasy ve florbalu. Večer máme v evidenci ze série vánočních koncertů poboček ZUŠ Rumburk jednou Dolní Poutsvenu a jednou Krásnou Lípu.

V úterý 20. prosince 2016 se překrývá vánoční koncert N.T.C. v aule rumburského gymnázia, žákovský koncert varnsdorfské ZUŠky a další termín prohlídky Lorety při svíčkách.

Ve středu 21. prosince 2016 jsem byl pozván do sportovní haly ve VDF na 2. kolo celoročního turnaje ZŠ v přehazované, tak uvidíme, co z toho vyleze. Večer bude „sněžit“ Na Kopečku v Rumburku a rumburské gymnázium má v aule Vánoční akademii.

Ve čtvrtek 22. prosince 2016 se opět tlučou termíny, a co hůř, dva v jednom městě. Tradiční gymnaziální varnsdrofský Vánoční jarmark se překrývá s vystoupením Varnsdorfské komorní filharmonie spojené s Rumburským komorním orchestrem při provedení Česká mše vánoční ve starokatolickém kostele. A Rumburk má v nabídce adventní koncert sborů Šenováček a Tyršovské zvonky.

Koukněte také do plakátků a do našeho kalendáře, třeba si vyberete něco jiného. Samozřejmě to není všechno, co se tu kde šustne. Mějte proto oči na stopkách, koukejte kolem sebe, my všechny veřejné plochy kontrolovat opravdu nestíháme.