weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (posedmé v roce 2017)

Prázdniny skončily, ulice jsou po ránu opět plné, zase mrzne a meteorologové se nemohou trefit, jestli tedy přijde obleva nebo naopak teploty klesnou ještě níž a do toho nasněží, a i jinak je veselo.

V úterý 14. února 2017 se půjdu vzdělávat se školáky do varnsdorfské Městského divadla. Schválně, bez googlu – který z nich to vlastně vyhrál? Odpoledne buď Městská knihovna Varnsdorf nebo další divadlo, tentokrát v Rumburku na Střelnici, kam vás zve Schrödingerův institut.

Ve středu 15. února 2017 jsem na cestách. Vy si můžete zvečera vybrat buď Rumburk Na Kopečku, nebo zámek ve Šluknově, kde by měl být koncert Kalabisova kvinteta, či do třetice opět Rumburk a Střelnici.

Ve čtvrtek stojí za úvahu skok do Šluknova na zámek, kde bude jednorázově představen Ideální Šluknov studentskýma očima. Dál evidujeme další akci Spolku přátel Rumburku ve spolupráci s Městskou knihovnou Rumburk, Filip Stojaník bude hovořit o letech (ne)dávno minulých, na která by se nemělo zapomínat. A v Městské divadle ve Varnsdorfu se bude hrát a tančit. A já se tentokrát nedostanu do Kamenického Šenova na Rostislava Křivánka (naštěstí povídání o Ulrice a Johannovi jsme už tady u nás slyšeli).

Koukněte do plakátků a zkuste to i v našem kalendáři. Třeba si vyberete něco jiného podle svého. Určitě to zase není všechno, co se kde šustne. Proto mějte oči na stopkách, koukejte kolem sebe, my všechny plakátovací plochy a vývěsky kontrolovat nestíháme.

A mimmo pořadí dvakrát liberecká technická knihovna:

Ve středu 15. února od 15hodin připomínáme návštěvu pana Michaela Žantovského, který s námi přijde besedovat O literatuře a Václavu Havlovi. Michael Žantovský má co říci i k současným tématům, tedy námětů k diskusi bude jistě mnoho. Svou účast přislíbil i hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Pořad Literární středy v knihovně je tentokrát věnován Robertu Fulghumovi. Přijďte si s námi ve středu 15. února od 17 hodin popovídat nad kávou či čajem o životě a knihách tohoto autora. Provázet večerem bude paní Vladimíra Hamalová.

michael zantovsky

literarni streda Fulghum