weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (pojedenácté v roce 2017)

Jedna předpoveď hlásá kruté mrazy, druhá letní teploty, čert se v tom vyznej. Ještě že nabídka akcí je jasná a stálá.

V úterý 14. března 2017 je to jasné, Spolek přátel Rumburku ve spolupráci s Městskou knihovnou Rumburk pořádá přednášku Natálie a Jiřího Belisových o krajině kovaných křížů. Večer ve Varnsdorfu Ruchadze Band v HomeGrown klubu.

Vždycky jsem si říkal, jak je to pitomé, když se sejde víc termínů v jeden den a jak to ti organizátoři vůbec nemají promyšlené. Až jsme do toho spadli taky… Ve středu 15. března 2017 to vůbec nebude jednoduché. Určitě se zajdu podívat na Den otevřených dveří na ZŠ náměstí ve Varnsdorfu. Už jen proto, že s ní máme tak trochu nadstandarní vztahy a umí pracovat na svém mediálním obraze. To hlavní se bude uprostřed týdne odehrávat v Rumburku, konečně po letech. Jenže už hodinu po této slávě začíná vernisáž v Městské knihovně ve Varnsdorfu a bylo by blbé tam nebýt. A aby toho nebylo málo, tak jsme se do téhož dne trefili my ve spolupráci s Městským divadlem, večer otevíráme fotovýstavu o Drážďanech. Pokud snad máte obavu, že jste ji viděli už ve Šluknově na zámku, je i není to pravda. Fotek máme spoustu a vybírali jsme úplně znova. A ještě pro úplnost – svůj program má samořejmě rumburský Kopeček i Střelnice.

Ve čtvrtek 16. března 2017 nemáme v evidenci nic, tak můžeme odpočívat.

Koukněte do plakátků a zkuste to i v našem kalendáři, třeba si vyberete podle svého. Mějte oči na stopkách, koukejte kolem sebe, my všechny plakátovací plochy a vývěsky kontrolovat nestíháme a proto nikdy nebudeme vědět o všem, co se třeba kolem děje.

A ještě info ze sousedního kraje:

Dovolte, abychom Vás opět pozvali na několik akcí, které se budou v blízkých dnech konat u nás v knihovně v Liberci.

V pondělí 13. března od 18 hodin se můžete těšit na další pokračování pořadu Ozvěny Anifilmu 2016. Tentokrát nabízí možnost zhlédnout některé z vydařených studentských filmů, které jsou vedle reklam doposud největším zdrojem tuzemské animované produkce. Čekají na Vás snímky profesionální, nenarativní či hudební video. Pásmo není vhodné pro děti. Velký sál, vstup volný.

V úterý 14. března si můžete od 18 hodin přijít o Kyrgyzstánu a Tádžikistánu popovídat s geografem a fotografem Pavlem Svobodou. Kyrgyzstán je zemí divokých koní a vysokých hor. Ne nadarmo se této bývalé sovětské středoasijské republice říká „Švýcarsko Asie“. Cestování po střední Asii nadchne i ty nejnáročnější dobrodruhy! Velký sál, vstupné dobrovolné.

S větším předstihem si Vás dovolujeme upozornit na vernisáž výstavy Střípky ze života Františka Peterky, která se bude konat ve čtvrtek 16. března od 17 hodin ve 3. a 4. patře knihovny. Těšit se můžete na fotografie mapující různé životní etapy hercova pracovního i soukromého života, na články i rozhovory. Výstava potrvá do 30. března. Vstup volný.

Těšíme se s Vámi na shledání při některé z našich akcí a děkujeme za případné využití.

S úctou

Michaela Valterová

vnější vztahy

Krajská vědecká knihovna v Liberci; příspěvková organizace

Rumjancevova 1362/1; Liberec I – Staré Město; 460 01 Liberec 1

Kontakt: tel.: 482 412 185; e-mail: valterova@kvkli.cz; www.kvkli.cz