weby pro nejsevernější čechy

Středa v liberecké knihovně (jedenáctý týden 2017)

V 17 hodin na Vás čeká přednáška Veselé trénování paměti. U příležitosti Národního týdne trénování paměti budeme trénovat mozek i u nás v knihovně. Dozvíte se, jak náš mozek pracuje, jak kompenzovat nedokonalosti paměti, případně jak mozek vyladit na plný výkon. Přednáška oblíbené psychoterapeutky a lektory Mgr. Jindry Bachmanové. Malý sál, vstup volný.

Taktéž v 17 hodin je pro Vás připraven pravidelný pořad Literární středa, tentokrát na téma „Kniha, kterou mám rád…“. Máte knihu, která Vám pomohla něco překonat, pochopit, změnit nebo Vám dodala sílu, odvahu a naději? Existuje kniha, o které si myslíte, že ji umíte téměř zpaměti, a přesto v ní stále objevujete nové myšlenky? Přijďte si o své knize popovídat. Průvodkyní pořadu bude opět paní Vladimíra Hamalová. Prostory Všeobecné knihovny, vstup volný.

literarni streda brezen

Od 18 hodin vernisáž výstavy Tady jsme doma, jejímž obsahem jsou fotografie s osobnostmi komunit žijících v Libereckém kraji. Doprovodný program zahájení obohatí promítání dokumentárního filmu Theodory Remundové s migrační tematikou „Ženy od vedle“ a vystoupení pěveckého sboru Zničehonic. Pro návštěvníky je připraven zajímavý program, možnost nevšedních setkání s některými z tváří výstavy a malé občerstvení. Výstava potrvá do 30. března. Velký sál, vstup volný.

tady jsem doma vernisaz