weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka do liberecké technické knihovny

Ve čtvrtek 23. 3. od 18 hodin se koná další setkání z velmi oblíbeného cyklu Židovství zblízka: minulost a současnost, které vede paní Terezie Dubinová PhD. Tentokrát bude věnováno tématu Archeologie v Izraeli. Dlouhá a bohatá historie regionu je zárukou zajímavých a jedinečných nálezů, často důležitých pro celý židokřesťanský svět. S ohledem na politickou a společenskou situaci však má izraelská archeologie další specifikum: ač jde o vědní obor usilující o objektivitu, je často vtahována do politických diskusí. Velký sál, vstup volný


Dále bychom Vás rádi informovali o probíhajících výstavách, které můžete v naší knihovně zhlédnout do 30. března.
Tady jsem doma – výstava fotografií osobností komunit žijících v Libereckém kraji (předsálí, 2. patro).
Chlupaté království aneb Hmyz pod elektronovým mikroskopem – fotografie z říše hmyzu, kterou pořádá TU v Liberci – Ústav pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace (galerie, 1. patro).
150 let spolku inženýrů a architektů SIA – putovní výstava, která prezentuje prestižní výběr významných českých osobností z oblasti stavitelství a architektury a jejich díla. (-1. patro).
Střípky ze života Františka Peterky – fotografie, články a rozhovory o životě libereckého patriota, skromného člověka a skvělého herce (galerie, 3. patro).