weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (popatnácté v roce 2017)

Už zase se má počasí zhoupnout směrem k zimě, abychom si na konci týdne patřičně užili svátečních dní. Kam se schovat před mokrem a chladem?

V pondělí 10. dubna 2017 přes veškerou vynaloženou detektivní práci nic.

V úterý 11. března 2017 předzvěst Velikonoc – tvoření v Dolním Podluží či koncert v Dolní Poustevně. O něco později Městská knihovna Varnsdorf nabídne pohled na nebesa nebo v rumburské knihovně Spolek přátel Rumburku bude vzpomínat a porovnávat. A hlavně v Mikulášovicích budou vypravovat BigTripáci.

Ve středu 12. dubna 2017 jako obvykle – pokud pár dní nic, pak se všechno nacpe do jednoho dne. Dopoledne by měl ve Varnsdorfu proběhnout další ročník Odznaku všestrannosti olympijských vítězů. Odpoledne je ve VDF zápis prvňáčků, který se časově překrývá s tradičním Velikonočním harašením místní ZUŠky. Je středa, takže samozřejmě rumburský Kopeček. Nebo předvelikonoční prohlídka Lorety. Nebo koncert va Šluknově na zámku.

A aby se to vyrovnalo, tak ve čtvrtek 13. března 2017 zase nic (jen školní prázdniny).

Koukněte do plakátků a zkuste to i v našem kalendáři, třeba si vyberete podle svého. Mějte oči na stopkách, koukejte kolem sebe, my všechny plakátovací plochy a vývěsky kontrolovat nestíháme a proto nikdy nebudeme vědět o všem, co se třeba kolem děje.

A pro doplnění ještě pozvánka do Liberce:

Tentokrát bychom Vás rádi pozvali na zajímavý filmový dokument a na probíhající výstavy.

V pondělí 10. dubna od 18 hodin se bude v rámci FK ZOOM promítat dokumentární film z festivalu Jeden svět s názvem Švédská teorie lásky. Šokující výpověď podaná formou filmové eseje. Švédsko se vydává za modelový příklad sociálního státu. Za kulisami novodobého ráje na zemi se ovšem odehrává překvapivé drama…

Aktuální výstavy, na které se můžete k nám do knihovny přijít podívat:

31. 3. – 28. 4. Sítě – výstava fotografií studentů gymnázií, ve spolupráci s Podještědským gymnáziem v Liberci.

1. 4. – 28. 4. Všestranný tvůrce – výstava věnována českému rodákovi Josefu Hoffmannovi, který významně ovlivnil světovou architekturu a design. (60. výročí úmrtí)

4. 4. – 27. 4. Klajpeda – výstava fotografií. Vydejte se na pobřeží Baltského moře, které nabízí spoustu přírodních zajímavostí, památek i překvapení. Autorkou výstavy je Ing. Jana Vančatová. Přednáška k výstavě se koná 20. dubna v 18 hodin.

4. 4. – 27. 4. Krajina mého srdce – výstava krajinomaleb regionálního tvůrce Stanislava Kroupy.

5. 4. – 27. 4. Barevná pastelka – výstava prací výtvarné soutěže na téma “Lidové písničky“ (Holka modrooká, Šel zahradník do zahrady, Kočka leze dírou aj.), ve spolupráci se ZŠ Orlí (umístěno v 1. patře na knihovní kavárnou).

Děkujeme za případné využití našich pozvánek.

S úctou

Michaela Valterová

Krajská vědecká knihovna v Liberci; příspěvková organizace

Rumjancevova 1362/1; Liberec I – Staré Město; 460 01 Liberec 1

Kontakt: tel.: 482 412 185; e-mail: valterova@kvkli.cz; www.kvkli.cz