weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (pošestnácté v roce 2017)

Aprílové počasí počasí trvá, pracovní týden kratší, akcí se pár najde.

V pondělí 17. dubna 2017 touhle dobou Pavel Vodička ml. zahajuje Běh pro omezení plýtvání potravinami v Evropě.

V úterý 18. března 2017 Městská knihovna Varnsdorf.

Ve středu 19. dubna 2017 fotbal v Kotlině a promítání v Rumburku Na Kopečku.

Ve čtvrtek 20. dubna 2017 dopoledne jazykové představení pro školy a večer Iva Janžurová jako Sarah BernhardtSarah Bernhardt.

Koukněte do plakátků a zkuste to i v našem kalendáři, třeba si vyberete podle svého. Mějte oči na stopkách, koukejte kolem sebe, my všechny plakátovací plochy a vývěsky kontrolovat nestíháme a proto nikdy nebudeme vědět o všem, co se třeba kolem děje.

A přidáváme pozvánky do Liberce:

Dovolte, abych Vás opět pozvala na akce, které se v naší knihovně konají začátkem týdne.

V úterý 18. dubna od 16 hodin jsme si pro Vaše děti připravili v pořadu Vrátka k muzice setkání, které našlo inspiraci v knize Astrid Lindgrenové Děti z Bullerbynu. Pojďte s námi do světa pohádek, říkanek, písniček a radostného muzicírování. Pořad je určený pro předškolní a nejmladší školní děti.

V 16:30 hodin je dále připravena přednáška Oslava 1. máje na Liberecku (1945 – 1989). Mgr. Alena Černá nám přiblíží tradice, na které oslavy navazovaly, kdo stál za jejich organizací, jak probíhala propagace a konečně i jak probíhaly samotné oslavy. Organizuje katedra historie FP Technické univerzity v Liberci.

Ve středu 19. dubna od 17 hodin se můžete těšit na další setkání z cyklu Literární středy v knihovně. Tentokrát si budeme povídat o nejznámějším japonském spisovateli, velkém milovníkovi hudby a obdivovateli Franze Kafky. Pomyslnou společnost nám bude totiž dělat Haruki Murakami.

V 18 hodin je pro Vás připraveno výjimečné setkání s astronomem Petrem Horálkem v pořadu Sedm perel astronomie, ve které nám prozradí, jaké fascinující nebeské úkazy by měl každý pozemsťaň v průběhu svého života aspoň jednou zažít. Více o Petru Horálkovi se můžete dozvědět zde http://www.astronom.cz/horalek/.

Přeji Vám příjemné dny a těším se s Vámi při některém z pořadů na viděnou.

S úctou

Michaela Valterová

Krajská vědecká knihovna v Liberci; příspěvková organizace

Rumjancevova 1362/1; Liberec I – Staré Město; 460 01 Liberec 1

Kontakt: tel.: 482 412 185; e-mail: valterova@kvkli.cz; www.kvkli.cz