weby pro nejsevernější čechy

Florbalový maratón s Českou televizí v Rumburku

Na konec května chystají florbalisté z Rumburka velkou událost. Ve středu 24. května proběhne ve sportovní hale U Koupaliště Florbalový maratón s Českou televizí, do kterého se zapojí přes 600 dětí a vše vyvrcholí exhibičním zápasem mezi týmem České televize a výběrem Rumburka.
Florbalisté z FBC Šluknovsko o sobě dávají čím dál více vědět, pod vedením Petra Vondráčka nejprve uzavřeli partnerství se Základní školou U Nemocnice, kde od září vznikne první florbalová akademie ve výběžku. “Těší nás že se nám tento florbalový projekt daří stále rozvíjet, rádi bychom do dvou let vybudovali kompletní chlapeckou i dívčí strukturu. Velmi tomu pomůže i zapůjčení mantinelů z prostoru zimního stadiónu”, těší se z rozvoje florbalu vedoucí akademie Petr Vondráček. První společnou akcí florbalového klubu a ZŠ U Nemocnice bude Florbalový maratón, velké sportovní události se zúčastní během školního vyučování všichni žáci základní školy, velkým zpestřením bude i exhibiční souboj učitelů. Děti tak dostanou šanci si vyzkoušet florbal ve zcela jiných podmínkách a v přítomnosti českých reprezentantů a superligových hráčů. V odpoledním čase pak převezmou štafetu registrovaní florbalisté z místního oddílu, kteří se organizačně zapojí již do školního programu a připraví pro děti další sportovní atrakce. “Chceme dětem nabídnout široké vyžití, které nebude zaměřené jen na florbal, akce se zúčastní například Městská policie, zdravotníci, taneční vystoupení”, dodává Vondráček. Celou akci orámuje účast České televize, ta by od ranních hodin měla přispět do programu workshopem o práci v České televizi a na na závěr programu se postaví její florbalový tým proti výběru Rumburka. Na jedné straně tak budou moci diváci sledovat florbalové umění sportovních komentátorů z nadcházejícího MS v hokeji jako je Robert Záruba a Ondřej Zamazal, či další sportovní hvězdy. V minulých letech se těchto akcí, jenž byly organizované partnerským florbalovým klubem v České Lípě, pravidelně zúčastňovala například hokejová legenda Dominik Hašek. Na druhé straně se pak proti České televizi postaví speciální výběr z Rumburka. V netradičních rolích se tak představí zástupci města, podporovatelé florbalu v Rumburku a také trenéři této akademie.
“Věříme, že tato akce přiláká mládež ke sportovnání, je zcela jedno, zda začnou s florbalem či jiným sportem. Na tuto akci chceme pozvat i významné sportovce jako jsou sestry Drahotovy a další významné osobnosti z okolí. Chceme děti u dětí nastartovat motivaci a trochu rozhýbat sportovní dění v našem městě”, uzavírá myšlenku celé akce Petr Vondráček.
Plánovaný program
8:00 – 14:00 program pro ZŠ U Nemocnice
14:00 – 17:30 program pro členy FBC Šluknovsko a další florbalové zájemce
17:30 – 19:00 exhibiční utkání Česká televize – VIP Rumburk