weby pro nejsevernější čechy

Liberecká technická knihovna: akce v týdnu od 29. května do 4. června

Tradiční pozvánka z Liberce.

Ve středu 31. května od 18 hodin se můžete těšit na další přednášku z cyklu Hudební večery. Tentokrát si s Vámi pan Vladimír Hrdina bude povídat o romské hudbě, která se stala inspirací napříč celou Evropou.

Ve čtvrtek 1. června od 18 hodin se můžete těšit na čtvrté setkání s legendární kapelou The Beatles v pořadu Letem světem populární hudby. Průvodcem je jako vždy báječný PaedDr. Jan Prchal.

V pátek 2. června od 17 hodin se koná vernisáž výstavy Pavel Krejčí (1917 – 1967). Přijďte se podívat na výstavu kreseb a akvarelů, která se koná u příležitosti nedožitých 100. narozenin tohoto sběratele lidových písní a tanců. Můžete se těšit na vystoupení folklorních souborů JIZERA a JIZERKA. Setkat se můžete i s vnukem Prof. Krejčího, kterým je pan Tuž, vedoucí souboru Jizera.

Výstavy
VÝSTAVA MALEB U3V (30. 5. – 29. 6. 2017)
galerie v 1. patře
Letošními náměty pro studenty Univerzity 3. věku byly např. mapy, hudební motivy, hra stínů, abstraktní malba, surrealistické motivy a detaily přírody. Malováno ve třech kurzech zátiší, krajiny, ale nevětší časový úsek byl věnován tematické malbě a práci s barvou a kompozicí.
(pořádá Centrum dalšího vzdělávání TUL)

Švýcarští ilustrátoři se představují (1. 6. – 29. 6. 2017)
předsálí v 2. patře
Přijďte si prohlédnout výtvarné práce a knižní tvorbu 11 současných ilustrátorek
a ilustrátorů ze Švýcarska: Anna Sommer, Daniela Rütimann, Dario Forlin, Doris Lecher, Irene Schoch, Laura Jurt, Lika Nüssli, Nicolas Robel, Kathrin Schärer, Nadine Spengler, Vera Eggermann Reicht.
!!!Vernisáž se uskuteční 8. června od 16:30 hodin. Na zahájení výstavy dále navazuje v 17:30 hodin MALOVÁNÍ S HUDBOU!!! Za zvuků houslí mladého libereckého virtuosa Daniela Matejči bude tvořit švýcarská ilustrátorka knih pro děti Lika Nüssli ze švýcarského St. Gallenu. O nadějném houslistovi si můžete vyslechnout reportáž zde ->

Tagy