weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý osmý týden roku 2017

Pokud celý týden nic, tak o víkendu je z čeho si vybrat.

Na pátek 14. července 2017 citujme:

Vážení a milí příznivci regionální historie,

dovoluji si Vám připomenou zajímavou páteční akci v rumburském muzeu (pobočce OM v Děčíně, přísp. org.), kde Ing. Jaroslav Beneš v 17.00 hodin slavnostně pokřtí knihu „Z mého četnického života, Vzpomínky štábního strážmistra Břetislava Bečky“, kterou připravil k vydání. Publikace zaujme s jistotou jak svým obsahem, tak jedinečnou obrazovou přílohou.

Kniha bude na místě k prodeji za cca 200 Kč. Jste tímto Vy i Vaši přátelé srdečně zváni!

Předem děkujeme za Vaši účast.

S přátelským pozdravem

Ester Sadivová, Muzeum Rumburk, (pobočka OM v Děčíně, přísp. org.), Na Valech 401/4, 40801 Rumburk, GSM: 607575053

V sobotu 15. července 2017 pokračuje „seriál sportovních závodů v okolí řeky Mandavy“, na řadě je tradiční Northco Triatlon ve Varnsdorfu. Tudíž těžko budu tentokrát v Loretě. A ani se letos nedostanu do Lipové na další zámecké slavnosti v parku (i když při tomhle počasí asi spíš v kostele).

V neděli 16. červnce 2017 je možno odjet tramvají do skal, po včerejším Triatlonu zajít na Štěkatlon, nebo přijmout pozvání do Krásné Lípy:

Zveme vás do krásnolipského kostela v neděli 16. 7. 2017 od 18 hodin na koncert Tria Consortia. Rozezní se zvuk varhan, sopránu i trubky pikola. Přijďte strávit příjemný nedělní podvečer.

Jana Drobečková

místostarostka města

Masarykova 246/6

407 46 Krásná Lípa

e – mail: drobeckova@krasnalipa.cz

GSM: + 420 721 828 939

Já samozřejmě budu ve Filipově, jako každou neděli až do konce prázdnin.

Koukněte do plakátků, i když je stejně jako vždycky zdaleka nemáme všechny. Něco najdete i v našem kalendáři, leč s rezervou – někdy do něj zaneseme akce, o nichž se kdysi kdesi mluvilo, a pak už nemáme možnost, čas a chuť ověřovat, zda je to vlastně vůbec pravda. Nikdy nemůžeme tvrdit, že bychom snad všechno věděli