weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – třicátý sedmý týden roku 2017

Od té doby, co šla řeč o 3 měsících, které měly být teplejší než ty prázdninové, je o strach kde nezmrznout nebo nepromoknout.

Pátek 15. září 2017. Konference ve Chřibské mne nezajímá, a až na poslední vteřinu jsem si všiml, že trh bude až o den později, v sobotu, což je problém, protože ten den je toho už tak víc než dost. Takže asi jen koncert N.T.C. v rumburské aule na zahájení oslav 111 let místního gymnázia.

V sobotu 16. září 2017 nějak nevím, kam dřív, jak už jsem naznačil výše. Rád bych se podíval do Kamenického Šenova na Den otevřených dveří v Preciosa Lighting, který je součástí Dne otevřených dveří zdejší Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské a Noci skla a světla a míchá se se 7. ročníkem Mezinárodního sympozia rytého skla. Výše zmíněné trhy ve Chřibské vynechávám, protože bych rád zopakoval prohlídku arboreta v Kunraticích, kde se koná Lesnický den. Jenže bych taky rád do Lorety (minimálně Toy Machine stojí VŽDYCKY za vidění). A původně jsem myslel na zápas rugby na rumburském stadionu, jenže opravdu nevím, jak bych to mohl stihnout. A to vynechávám ve Šluknově prohlídku nové sportovní haly zdejší školy, Prolínání světů v Krásné Lípě, poslední toulky kolem Mandavy pořádané KPMV, den otevřených dveří rumburského gymnázia a jeho Galavečer na Střelnici či slavnosti v Dolní Poustevně. Bohužel také pobožnost na Jáchymu, kde za poslední dobu křížová cesta prodělala neuvěřitelnou změnu (snad někdy jindy).

V neděli 17. září 2017 se snad omezím jen na Filipov.

Na další koukněte do plakátků, i když je stejně jako vždycky určitě nemáme všechny. Něco najdete možná také v našem kalendáři. Nikdy ale nemůžeme tvrdit, že bychom snad všechno věděli