weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – třicátý devátý týden roku 2017

Ze slibovaného dlouhého babího léta probíhá v těchto chvílích zřejmě poslední kratičký záchvěv. A bude už jen hůř.

V pátek 29. září 2017 začíná letošní ročník hudebního festivalu Mandava Jazz (v Žitavě). O něco schůdnější bude možná cesta na slavnostní koncert do České Lípy.

Sobota 30. září 2017 nabitá. Krásnolipští turisté vyrážejí Na vinobraní do Velkých Žernosek. Opéeska České Švýcarsko nabízí výlet do skal. Varnsdorfští lákají k návštěvě Království (kostel sv. Vavřince a opravovaná křížová cesta). Krásná Lípa zvena koloběžkyjádu. Spousta sportů – Herby pořádá noční časovku na Jedlovou, začíná basketbalová sezóna a já dostal echo, že začaly hrát také varnsdorfské volejbalistky. Nechybí koncerty. V Doubici Štěpán Rak, pokračuje Lípa Musica, nabízí se svatováclavský koncert ve Chřibské. Já směřuji do varnsdorfského divadla.

V neděli další sport, krom nejrůznějších fotbalů pokračuje ve Varnsdorfu v hale basket. Zajímavý může být Den architektury v Eliášce v Kamenickém Šenově, já se ale půjdu odreagovat do divadla na pohádku. A samozřejmě pokračuje Mandava Jazz, tentokrát v Mittelherwigsdorfu.

Na další koukněte do plakátků, i když je stejně jako vždycky určitě nemáme všechny. Něco najdete možná také v našem kalendáři. Nikdy ale nemůžeme tvrdit, že bychom snad všechno věděli