weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (posedmačtyřicáté v roce 2017)

Už je to skoro tu. A začíná dohadování, jestli bude 1. advent, nebo nultý…

Nějak v té již předvánoční atmosféře nikomu nezbývají síly, takže program vcelku řídký.

V úterý 21. listopadu 2017 budu zase přebíhat, varnsdorfská ZUŠka bude mít 1. žákovský koncert tohoto školního roku, jenže o hodinu později v Městské knihovně proběhne další Mezinárodní svátek lužickosrbské literatury. A taky se nabízí divadlo v Rumburku.

Ve středu 22.listopadu 2017 dvakrát do Městského divadla ve Varnsdorfu. Dopoledne se školáky, odpoledne pak s pamětníky a zvědavci. Pro úplnost – Městská knihovna, Domeček Na Kopečku v Rumburku a HomeGrown Club.

A to je asi tak všechno, co evidujeme.Víc nevím. Určitě se děje leckde leccos. Těch pár věcí, co jsme náhodou zachytili, je jako vždy v plakátcích nebo v kalendáři.

A tady ještě liberecká knihovna:

V pondělí 20. listopadu na Vás od 18 hodin čeká slavné německé drama COMING OUT z roku 1989, které očima mladého učitele zpracovává téma postavení homosexuálů ve společnosti. Tvůrci pracovali se zaujetím a citem, s důkladnou znalostí problematiky, se snahou osvětlit tabuizovaný problém, vzbudit zájem a apelovat na toleranci. To vše bez falešného sentimentu i bez laciného spekulování s atraktivností námětu. Promítané německy s českými titulky.

V úterý 21. listopadu od 19 hodin si pro Vás tři z našich knihovníků připravili v rámci festivalu Den poezie komponovaný literárně-hudební pořad SVĚTLO A STÍN doplněný o fotografickou prezentaci. Přijďte do Knihovní kavárny a seznamte se s literární a fotografickou tvorbou Moniky Pospíšilové a Marka Sekyry. Hudebně je na kontrabas doprovodí Lukáš Fogl.

V úterý 21. listopadu od 16 hodin se koná další MOZKOHRANÍ – zábavné odpoledne pro celou rodinu. V listopadu budou Zvířata všude, kam se podíváš. Určeno dětem 1. stupně ZŠ a předškoláčkům.