weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – čtyřicátý sedmý týden roku 2017

Už s tím nikdo nic nenadělá. I když jsme poslední dny ze všech stran zahrnováni informací, že advent začíná správně až za týden, v prosinci, na mnoha místech se rozhodli zahájit předvánoční čas už o tomto víkendu.

Než se ovšem dostaneme k rozsvěcení stromů, stromků a stromečků, proběhne v pátek 24. listopadu 2017 den otevřených dveří na varnsdorfské superškole s tím příšerným názvem, co si ho nikdo nepamatuje. Můžete se nechat pozvat třeba takto:

https://youtu.be/nuzK7Y1euWc

Přiznám se bez mučení – já to dokoukat nedokázal.

Na chvíli si ze školy odskočím do Městského divadla ve Varnsdorfu, jsem zvědavý na adaptaci pohádky, kterou znám z televize (a hodně se mi líbila). Odpoledne se do rozsvěcení jako první pustí ve Šluknově (a berou to ve velkém, pozvali si Olgu Lounovou) a v Rybništi.

V sobotu 25. listopadu 2017 začíná další ze zajímavých výstav v muzeu v Mimoni, ale asi nepojedu hned. Adventní věnce možno tvořit např. v Dolní Poustevně, v Rumburku v Balahale či v Krásné Lípě. Odpoledne ve varnsdorfské sportovní hale basket (holky U15). V Rumburku premiéra Zkrocení zlé ženy, beznadějně vyprodaná. A varnsdorfští tenisté pořádají na Lidovce ples.

V neděli 26. listopadu 2017 dopoledne další zápas varnsdorfských basketbalistek U15. Odpoledne třetí a poslední tvoření na šluknovském zámku. Žehnání křížků v Lipové. Krásná Lípa v kostele sv. Máří Magdaleny nabízí předadventní koncert pod vedením Lukáše Hurníka, pak rozsvítí strom a jako bonus představení v Aparthotelu. Já bohužel nic z téhle nabídky nevyužiji, protože ve varnsdorfské sportovní hale basketbalistiky vystřídá házená – vyhlašovat se bude Házenkář roku.

Koukněte do plakátků, ovšem vězte, že jako vždycky je určitě nemáme všechny. Něco najdete snad i v našem kalendáři. Nikdy nemůžeme tvrdit, že bychom snad všechno věděli