weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (poosmačtyřicáté v roce 2017)

Poslední týden předposledního měsíce.

V pondělí a ve středu se ukončí letošní maratonský cyklus AC Rumburk.

V pondělí 27. listopadu 2017 v Městské divadle ve Varnsdorfu Jakub Smolík.

Na úterý 28. listopadu 2017 se mi podařilo vyšťourat letošní Ligu severu, což jsou (snad?) sportovní hry středních škol výběžku. Nemám nejmenší tušení, kdo je vlastně organizuje a jak, letos prý se týkají jen kluků a nejprve se bude hrát futsal ve varnsdorfské sportovní hale. V Městské knihovně ve Varnsdorfu povídání. Ve varnsdorfské Panoramě už zase Lucie Bílá (vstupenky ještě pořád jsou). A v Rumburku na Střelnici divadlo.

Ve středu 29.listopadu 2017 opět Rumburk a Střelnice – představení pro školy. Odpoledne tradiční adventní tvoření ve výtvarném ateliéru varnsdorfské ZUŠky. O chvíli později voňavý advent v MŠ Zahrádka, snad to stíhám. Večer jedna cestopisná přednáška v Rumburku na Kopečku a druhá v Krásné Lípě v pivovaru Falkenštejn.

Ve čtvrtek v poledne pokračování varnsdorfských Podzimních her na zimním stadionu a večer divadla – ve Varnsdorfu koncert a v Rumburku repríza.

A to je zatím vše, co evidujeme.Určitě se najde i něco dalšího. Co jsme náhodou zachytili, je jako vždy v plakátcích nebo v kalendáři.

A liberecká knihovna:

V úterý 28. 11. je pro Vás od 18 hodin připravena cestopisná přednáška MAURICIUS – HLEDÁNÍ BLBOUNŮ. O tomto nádherném ostrově v Indickém oceánu si s Vámi bude povídat zoolog, cestovatel a fotograf RNDr. Vladimír Lemberk. Přednáška bude tlumočena do českého znakového jazyka.

V úterý 28. 11. se mohou od 16 hodin děti těšit na další setkání s názvem VRÁTKA K MUZICE, tentokrát se dozvíte KTERAK KOUZELNÁ FLÉTNIČKA RADOST ROZDÁVALA. Přijměte pozvání do hudebního království pohádek. Hudebně výchovný pořad pro předškolní a nejmladší školní děti.

Ve středu 29. 11. je pro Vás od 18 hodin připraveno další setkání z cyklu Hudební večery. Na listopad si pan Vladimír Hrdina vybral téma HUDBA VÝCHODNÍ EVROPY.