weby pro nejsevernější čechy

Advent v Zoo Liberec

Přijďte si užít předvánoční čas a vychutnat si klidnou zimní atmosféru v nejstarší zoo v Čechách.

Zoo Liberec v období adventu pro návštěvníky připravuje dvě mimořádné prohlídky. V pondělí 4. 12. do zoo zavítá sám Mikuláš s celou svou družinou. Od 14.00 do 16.00 bude v budově ZooExpo on i jeho společníci kontrolovat, zda byly děti v uplynulém roce hodné. Pro hodné bude mít připraveno spousty sladkostí a dárečků, zlobivé děti se budou muset vypořádat s čerty.
Návštěvníci se mohou také těšit na výtvarné dílničky.

Druhá adventní prohlídka proběhne ve večerních hodinách ve čtvrtek 14. 12. a bude celá vánočně laděná. Zoologickou zahradu rozezní od 16.00 do 19.00 vánoční koledy a rozsvítí se betlémy. Adventní tématiku na „večerce“ navodí tematické výtvarné dílničky a stanoviště, kde si zájemci budou moci vyzkoušet tradiční vánoční zvyky.

Liberecká zoo nezavírá ani na Štědrý den. Tento den budou brány zoo otevřeny od 09.00 do 15.00 (pokladna zavírá ve 14.00) a stejně jako v předchozích letech návštěvníci za vstupenku zaplatí pouze dobrovolné vstupné. Připravenou máme také speciální komentovanou prohlídku. Zájemci se mohou hlásit našemu zkušenému průvodci, který prohlídku zahájí v 10.00 za hlavním vchodem do zoo.
Na vstupu do zahrady bude opět připraveno Betlémské světlo, které k nám přivezou čeští skauti. Pokud si zájemci donesou vlastní svíčku či lampu, bude možné si Betlémské světlo odnést do svého domova.

Adventní čas je také obdobím, kdy lidé hledají inspiraci na netradiční dárky. Rozhodli jsme se proto obohatit i náš e-shop, kde naleznete nejenom oblíbené papírové bloky vyrobené z trusu našich býložravých zvířat, ale i speciální vánoční zvířecí balíčky.