weby pro nejsevernější čechy

Toxi team zasahoval

Nově zřízený policejní toxi team představil svoji práci v pondělí 15/6 na tiskové konferenci v Děčíně. Zejména jeho nejsevernější sekce se měla čím chlubit. V poslední dekádě letošního května zasáhla tahle jednotka hned několikrát a za mřížemi skončilo několik významných vařičů pervitinu, ale i jeho distributorů.

O tom, že drogy se staly více méně běžnou součástí naší reality, není třeba pochybovat, různé zaručené zprávy o tom kdo vaří, kdo prodává, případně kdo bere, jsou možná častým námětem hovoru. Aby mohla policie zasáhnout, potřebuje čas, prostředky a také štěstí.

Z následující tiskové zprávy je jasné, že toxi team bere svoji práci vážně a že výsledky se dostavily.

Otázkou zůstává, jestli na potlačení drogové scény stačí pouze represe.

Podle našich informací byla sice síť dealerů a dodavatelů na chvilku otřesena, nicméně se poměrně brzy opět stabilizovala, neboť zasáhla neviditelná ruka trhu.

Tisková zpráva:

Drogy za protislužbu

RUMBURK – Rumburští policisté pracovali od začátku letošního ledna na případu nelegálního obchodu s drogami ve Šluknovském výběžku. Muž obviněný z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy si měl v průběhu let 2012 až 2014 rozjet obchod s drogami. Mladá zákaznice odebírala od varnsdorfského dealera pervitin, marihuanu i sušené lysohlávky. Trestní stíhání dopadeného obchodníka probíhá na svobodě.

Živil se prodejem drog

VARNSDORF – V uplynulých dnech se jim podařilo zadržet pravděpodobně nejzkušenějšího vařiče pervitinu ve Varnsdorfu. Byl nejvýznamnějším dodavatelem pervitinu ve zdejší lokalitě. V hledáčku místních policistů byl od listopadu 2011. Dvakrát byl zachycen při přepravování většího množství pervitinu. Letos třicátého května byl jednapadesátiletý muž zadržen policisty z Obvodního oddělení Varnsdorf a při osobní prohlídce u sebe měl devět balíčků zakázané látky. Současně s jeho zadržením proběhla také domovní prohlídka, při níž bylo nalezeno větší množství pervitinu, vybavení varny a potřebné chemikálie. O den později si vyslechl z úst policejního vyšetřovatele obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Trestní stíhání je vedeno vazebně.

Nelegální obchod zkvétal

KRÁSNÁ LÍPA – V hledáčku krásnolipských policistů je také již delší dobu jednapadesátiletý muž z Krásné Lípy. Podle jejich šetření se měl od prosince 2013 do letošního dubna věnovat nelegálnímu obchodu s psychotropními látkami. Jejich distribuci měl nabízet na několika místech Šluknovského výběžku. Jak se v průběhu několikaměsíčního prověřování ukazuje, obviněný dealer pomohl k drogám nejméně třem zájemcům. O drogy je zájem nejen ve Varnsdorfu, ale i v Krásné Lípě či Dolním Podluží. Poprvé byl z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dvaadvacátého dubna 2015. Vyšetřován byl na svobodě. Jelikož v trestné činnosti pokračoval i nadále, skončil v rukou policistů také šestadvacátého května letošního roku. Policisté jej zadrželi bezprostředně po prodeji pervitinu. Se souhlasem soudce prohledali nejen jeho motorové vozidlo, ale i místo, kde se zdržuje. O den později rozšířili trestní stíhání o další skutky a požádali o uvalení vazby. Státní zástupkyně návrhu nevyhověla, a tak byl zadržený muž po sdělení obvinění propuštěn na svobodu. V současné chvíli je trestní stíhání vedeno na svobodě.

Uťala to kontrola

KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští zabodovali ještě jednou. Jednadvacátého května 2015 zastavila hlídka OOP Krásná Lípa při silniční kontrole v Chřibské motorové vozidlo, v němž jela dvojice mužů asijského původu. Při kontrole si policisté povšimli desetilitrových baněk s neznámými chemikáliemi. Do případu se vložili experti pro drogovou problematiku, kteří případ dovedli až ke sdělení obvinění oběma kontrolovaným cestovatelům. O den později provedli policisté domovní prohlídku v Chřibské, při které zajistili nespočet chemikálií a vybavení k výrobě pervitinu. Zajištěné chemikálie a stopy z místa činu byly podrobeny dalšímu odbornému zkoumání. Lze předpokládat, že obvinění vařili pervitin řádově až v kilogramech. Třiadvacátého května 2015 si vyslechli sdělení obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. O den později soudce rozhodl o uvalení vazby, kterou oba obvinění stráví ve vazebních věznicích.

Kápli na další varnu

VARNSDORF – Devětadvacátého května se pustili policisté do domovní prohlídky rodinného domu ve Varnsdorfu, kde nalezli varnu pervitinu. V domě se nacházely chemikálie i věci a předměty, určené k výrobě pervitinu. V domě byla zadržena jedna osoba, která u sebe v době kontroly měla i tzv. psaníčka s neznámou krystalickou látkou. Zajištěné věci byly odeslány k odbornému zkoumání. Na případu pracují i nadále. Obvinění zatím ještě nezaznělo.

Nevítané podnikání

DĚČÍN – V Děčíně od poloviny letošního února pracovali policisté z Toxi týmu také na dalším případu přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný dvaapadesátiletý muž měl v letech 2014 až 2015 rozjet obchod s drogami v Děčíně, kde různým zájemcům opatřoval drogu metamfetamin. Odměnou mu byly různé věci z řad svých zákazníků i finanční hotovost ve výši zhruba dvaceti tisíc českých korun. Letos sedmadvacátého května spadla klec a obviněný muž skončil ve vazbě.

Tagy