weby pro nejsevernější čechy

Prázdninové aktivity – Za jeden provaz léto 2018

I o prázdninách je naše škola ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše hodně aktivní. V termínu 28. 7. – 1. 8. jsme pro žáky připravili letní tábor v rámci projektu „Za jeden provaz“ (dotační titul: Podpora aktivit integrace cizinců na území ČR v roce 2018).

Tábor volně navazuje na předchozí aktivity pro žáky české národnosti a vietnamské národnosti. V březnu to byly činnosti v souvislosti s oslavami Velikonoc, v květnu s oslavami Svátku práce, v červnu s oslavami Dne dětí. Nyní skupina dětí vyrazila do Jizerských hor.

Za děti i další vedoucí několik slov P. Dankové a K. Valkové:

V sobotu 28. 7. 2018 jsme se spolu s dětmi vydali na naše oblíbené místo v Jizerských horách – penzion U Kačáka, kde jsme strávili příjemných 5 dní plných zábavy, her a koupání. Hned na začátku se děti rozdělily do sedmi družstev a soutěžily v táborové hře, kde každé družstvo zastupovalo jednu, dětmi vymyšlenou, zemi v rámci olympijských her. Vytvářeli jsme vlajky, vymýšleli pokřiky, zkoušeli střelbu z luku, chůzi na chůdách, Kimovu hru. Společně prožívali hry zaměřené na etiku, společenské zvyky a tradice. Mimo hry a soutěže jsme si všichni každodenně pochutnávali na výborné kuchyni, po obědě při odpočinku nabírali síly a odpoledne využívali krásného počasí ke koupání v blízkém Bedřichově na Dolině.

Všechny děti si tábor užily, nasbíraly spoustu nových zážitků, prožitků a zkušeností a již nyní se těší na další pokračování projektu v říjnu 2018.

ZŠ nám. E. Beneše Varnsdorf

Za jeden provaz jaro 2018 ->

Tagy