weby pro nejsevernější čechy

Mikov získal cenu za nejlepší nový výrobek na Designbloku 2015

Kolekce nožů pocket od firmy Mikov získala na úvod pražského Designbloku cenu šéfredaktorů / Editors-in-Chief Awards Designblok 2015 za nejlepší nový výrobek. Kolekce vznikla podle návrhu designérů Michala Froňka a Jana Němečka ze studia Olgoj Chorchoj.

„Cena je pro naši firmu a celý tým, který se na přípravě kolekce pocket podílel, velkým povzbuzením,“ řekl Miloš Pařík, generální ředitel firmy Mikov. „Ukazuje se, že důraz na kvalitu provedení, špičkové materiály a především design je cesta, kterou můžeme oslovit skupinu zákazníků, kterou doposud běžné nože příliš nezajímaly.“

Kolekce pocket nabízí tři velikosti jednoduchých zavíracích nožů (S, M a L) v čistém a minimalistickém designu s neagresivním tvarem čepele. Vedle své nesporné praktičnosti je nůž zamýšlen i jako stylový doplněk.

chorchoj

Mikov záměrně nebude pocket nabízet ve velkých sériích. Jeho jednotlivá vydání budou na čepelích vždy značena. První série nese nápis „first run“ a je vydána speciálně u příležitosti akce Designblok 2015. Nože tak kromě jiného mohou pro svůj limitovaný počet oslovit i některé sběratele.

Po evropské premiéře na Designbloku 2015 je kolekce pocket představena i v zámoří na festivalu Design Week, který začal 24. října 2015 v Tokiu.

A ještě fotky od Jany Ene Ducháčkové (její zprávu z letošního Desingbloku si přečtěte TADY):

Tagy