weby pro nejsevernější čechy

Betlémy v Mikulášovicích

Přijměte srdečné pozvání na tuto sobotu, 23. ledna 2016, kdy se v Mikulášovicích v kostele sv. Mikuláše koná tradiční výstava betlémů od 10 do 18 hodin a od 15 hodin je připraven kulturní program – zpívání koled.

Betlémář tělem i duší Roman Klinger, který pečuje o kostel sv. Mikuláše v Mikulášovicích, nechává na své výstavce betlémů opět ožít betlémy v takovém prostředí, aby vyznělo jejich kouzlo v plné síle. Kdo ještě nenavštívil slavnostně vyzdobený mikulášovický kostel, neměl by váhat. Právě jesličkám je vrácen jejich původní rozměr, jsou v centru dění, aby tak duše příchozího byla celou nádherou oslovena a niterný prožitek zůstal hluboko uchován po celý rok. Ať věřící či nevěřící, všichni stanou zjihlí nad čistotou a krásou místa, které je jako vystřižené z doby největší slávy betlémů „českého Nizozemí“. Ve svitu stovek žároviček, živého ohně plamenů svíček, uprostřed krajek a výšivek je vystavěn letos např. slavný lobendavský betlém s figurkami Franze Xavera Schütze. Pro návštěvníky jsou připraveny desítky betlémů ze soukromých sbírek a výtěžek celé akce bude věnován na pořízení nového betlémového kompletu, jelikož ten původní zmizel ve víru dějin.

Zavítejte na výstavu a potěšte se nádherou, kterou pro návštěvníky nezištně a rád nainstaloval pan Klinger se svým strýcem. Koupěchtiví návštěvníci mohou využít nabídky knihkupectví Libuše Horáčkové, která po celý den bude nabízet betlémové archy z široké nabídky svého specializovaného obchodu. Pokud nemáte varnsdorfský betlém Jiřího Škopka, filipovský betlém do obálky či novinku – hanácký betlém atd., můžete je pořídit v Mikulášovicích.

Jménem organizátora si Vás dovoluje srdečné pozvat Ester Sadivová

Vážení milovníci betlémů, zvu Vás srdečně na výstavu do Mikulášovic….

S pozdravem Roman Klinger

Gloria!!!!

Tagy