weby pro nejsevernější čechy

Krajské finále Poháru rozhlasu 2016

V krajském finále již není slabých soupeřů. Na stadionu se v kategorii starších žáků (8. – 9. ročník) sešlo 10 ambiciózních týmů. Náš tým ZŠ nám. E. Beneše Varnsdorf, který reprezentoval okres Děčín, mezi nimi.

Soutěž pro nás začínala skokem vysokým a vrhem koulí. Ve vrhu koulí kluci „zaházeli“ svůj standard. Nic jsme nezískali ani neztratili. Ve skoku vysokém jsme měli želízka v ohni. Bohužel soutěž byla omezena maximálně 9 pokusy pro jednotlivce. I přes to Roman Nagy 160 cm a Martin Vaňák úctyhodných 168 cm a druhé místo v jednotlivcích.

Následoval sprint na 60 m, kde kluci zůstali trochu za očekáváním. Nejlepší Adam Křemenák 7,94 s. Ale to se již chystají sektory ve skoku dalekém, kde se opět zaskvěl Martin V. výkonem 561 cm a čtvrté místo. V běhu na 1 500 m jsme Romanovi Nagymu předpovídali výkon pod pět minut. Nakonec z toho bylo úžasných 4:52,15 min. a třetí místo.

Kolektivní duch našeho týmu se promítnul ve štafetě – čtvrté místo a čas 30,01 s. Paráda.

Na celkovém pátém místě v kraji se podíleli: Martin Vaňák, Roman Nagy, Tomáš Fajt, Jindřich Diviš, Adam Křemenák, Jakub Krofián, Pavel Kala, Jan Jasanský, Vojtěch Nedošínský a Filip Ngoc Nguyen.

Václav Zemler, ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Tagy