weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka na masopustní dílny do Ekocentra Brniště 18. 2. 2017

Podralský nadační fond ZOD zve širokou veřejnost a především rodiny s dětmi na „Masopustní dílny“ v duchu masopustních tradic.

Dílny proběhnou 18. 2. 2017, od 10.00 do 15.00 v Ekocentru Brniště.

Masopust je krásné období setkávání a veselí, které je plné nejen karnevalů a průvodů masek, i dobrého jídla (zabíjaček). Tento čas hodování probíhá od Tří králů do začátku postní doby před Velikonocemi.

K masopustu patří také masky, (je to symbolikum), které si při vyslovení vybaví každý. A protože přichází právě čas masopustních průvodů (a jejich návštěvníci si většinou masky vyrábějí sami, jsou masopustní dílny Ekocentra Brniště k návštěvě zcela ideální) určitě neváhejte navštívit naše Masopustní dílny, ze kterých si odnesete vlastnoručně vyrobenou masku.

Na dílnách si budete moct vyrobit 3D masky, ale také pohyblivou loutku, dózu na poklady či ponožková prasátka. Mimo tvoření na návštěvníky čeká také pečení masopustních koláčů a masopustní vaření. Ve výstavní místnosti Ekocentra bude připraveno loutkové divadlo pro malé i velké od divadelního uskupení Divadýlko Trumpeta, které přijede s pohádkou „ O Slunci a králi Hamounovi“. Na závěr se také můžete těšit na focení v krásném rámu s maskami, i bez nich. Jednou z možností bude také malování na obličej. Fotografie budou milou a veselou památkou pro celé rodiny. Po celou dobu dílen se budete moci občerstvit, něčím dobrým na zub, či kávu a čaj.

Těšíme se na Vás

Kateřina Filingerová a Tým PNF ZOD

Podralský nadační fond ZOD

Jáchymov 1

471 29 Brniště

Czech Republic

Tel.: +420 733 571 057

katkaf@podralsko.cz

www.podralsko.cz

www.ekocentrumbrniste.cz

Tagy