weby pro nejsevernější čechy

MŠ Zahrádka znovu na lyžích

V pondělí 15. 2. 2017 přišly některé děti do MŠ Zahrádka ve Varnsdorfu natěšeny na novou zkušenost– lyžařský výcvik.

Po dobré svačince vyrazilo 18 dětí a 3 paní učitelky na linkový autobus, směr Horní Podluží, zastávka U vleku. Za volantem seděla usměvavá a milá paní řidička, která nás bezpečně dopravila do cíle.

Po příchodu ke sjezdovce nás vítala paní majitelka a instruktoři lyžařské školičky Tim Ski. Po pár organizačních bodech jsme všechny děti obuli do lyžařských bot a vyšli jsme na kopec na rozcvičku. Po krátké rozcvičce jsme se rozdělili do družstev – lyžaři a začátečníci. Tato družstva však nevydržela dlouho, neboť za dva dny byli lyžaři úplně všichni.

Za nádherného počasí, kdy sluníčko hřálo a po sněhu se jezdilo jedna báseň, přišlo v pátek finále – závody. Některé děti netrpělivostí nemohly ani dospat, některé samou nervozitou upustily i pár slziček. Finále však bylo velkolepé. Sluníčko se sice schovávalo za mraky a vítr se proháněl po sjezdovce, ale naše lyžaře to neodradilo. Všichni s nadšením slalomem zdolali sjezdovku a za to byli náležitě odměněni medailemi a diplomy, které jim předával sám Sobík Tim, maskot lyžařské školičky.

Autorem článku je p. učitelka Světluše Adámková

Autorem fotografií p. učitelky P. Richterová a S. Adámková

Tagy