weby pro nejsevernější čechy

Společně na horách 2017

Malé zpoždění při odjezdu jakoby předznamenalo, že to horší máme za sebou. Čekal nás týden skvělého lyžování, báječné zábavy, tradičních výletů, výborného jídla i závěrečného hodnocení.

Vše začalo v neděli 26. 2. Do autobusu se nás naskládalo početných 45 dětí (20 ze školy v Ebersbachu a 25 ze ZŠ náměstí ve Varnsdorfu). A vyrazili jsme směr Jizerské hory – penzion U Kačáka. 4 dny v týdnu nás čekalo lyžování a snowboard. V pondělí a v úterý jsme zažívali atmosféru na Severáku, ve čtvrtek jsme si užívali dlouhých sjezdovek na Špičáku a v pátek jsme zakončili na Malinovce včetně závodů ve slalomu.

V průběhu celého týdne jsme však stihli spoustu her a zábavy, které nás měly nejen pobavit, ale také naučit komunikovat v jiném jazyce. Vždyť nás paní učitelky rozdělily do týmů tak, abychom byli nuceni se vzájemně dorozumívat. Jako první jsme museli dokonce vytvořit plakát dokládající název našeho týmu i projekt jako takový. A tak jsme využívali všech možností komunikace, a to i včetně té mimoslovní. Hry a soutěže to vůbec byla jedna velká zábava. Seznamovací hry jsme absolvovali venku, ale další jako např. pantomimu, MISS, obleč, co můžeš pak v interiéru penzionu.

Jinou zajímavostí bylo seznámení s oblastí Bedřichova. Navštívili jsme rozhlednu Královku a zavítali do známé horské chaty zvané „Prezidentská“. Knedlíky, závin i poháry byly vskutku skvostné!

Ve čtvrtek večer nás čekalo překvapení nejen v podobě poháru, ale také přípravy na závod ve slalomu. Ten se konal na Malinovce a my soutěžili v kategoriích dle výkonnosti stanovené na začátku kurzu. Tratě jsme měli skvěle připravené, stejně jako samotný slalom. Užili jsme si ještě závěrečného sjíždění svahu a pak hurá na oběd, kde nás čekalo vyhlašování výsledků.

Ve slalomu byla nejrychlejší ze všech Marika Any Nováková, která časem 19,1 s porazila všechny své soupeřky a soupeře ze všech skupin. Vyhlašování se však netýkalo jen lyžování a snowboardu, ale také pořádku na pokojích. Vyhrál pokoj č. 3 – Antonia Reichelt, Saskia Dänel a Freia Schönberg. V soutěžích a hrách bylo ze 7 týmů nejúspěšnější družstvo, které se pojmenovalo TEDDY PANDA UNICORN. Poslední SKOL a projektu ZDAR a už jsme seděli v autobusu, který nás v pátek 3. 3. odpoledne odvezl domů. Tak na shledanou někdy příště!

Všechny fotografie zde ->

Tagy