weby pro nejsevernější čechy

Mladý zdravotník 2017

Letošní ročník oblastní soutěže Mladý zdravotník se konal v pátek 19. 5. 2017, tentokrát v areálu varnsdorfského pivovaru Kocour.

Na start se postavilo 21 družstev ze základních škol od Děčína po Šluknov. Soutěžící postupně navštívili 12 stanovišť, kde plnili zadané úkoly. Některé byly zábavné, ale bodované byly samozřejmě ty z oblasti zdravovědy a poskytování první pomoci. Žáci tak museli například oživovat chlapce vytaženého z vody, poskytovat první pomoc pobodanému muži či ošetřovat amputovanou nohu po srážce s vlakem. Vše samozřejmě jen „jako“, byť některá zranění na figurantech vypadala opravdu věrohodně.

Po bojovném výkonu nakonec družstvo naší školy ve složení Kristýna Tenglová (kapitánka družstva), Aneta Hanzalíková, Aneta Jetmarová, Lucie Skořepová a Jan Litava obsadilo krásné 7. místo, za což jim patří pochvala a poděkování. Tím spíš, že jsou všichni teprve ze šestého ročníku a patřili tak v konkurenci dvanácti druhostupňových družstev k těm nejmladším. Věřím, že v dalších ročnících o nich ještě uslyšíme.

K pohodové atmosféře soutěže jistě přispělo i teplé a slunečné počasí, práce organizátorů (Oblastní spolek Červeného kříže Děčín) a příjemný areál plný drobného zvířectva.

Velký dík patří též žákům devátého ročníku, kteří byli po celý den na soutěži v roli pomocníků a figurantů a zaměstnancům pivovaru, kteří všem zúčastněným připravili výborný oběd a domácí limonádu.

Mgr. Iva Priclová, výchovný poradce při ZŠ Varnsdorf, náměstí E. Beneše

Fotografie z akce zde ->

Tagy