weby pro nejsevernější čechy

Přednáška Wenzel Bergner z Rumburku (obchodní rada Rakouska v roce 1817 v Brazílii)

U příležitosti 200. výročí výpravy obchodních expertů vídeňského císařského dvora s arcivévodkyní Leopoldinou do brazilského Rio de Janeira, které byl přítomen i Wenzel Bergner z Rumburku jako obchodní rada Rakouska, Vás srdečně zveme na přednášku Ing. Petra Polakoviče, ředitele Muzea vystěhovalectví do Brazílie v Ralsku-Náhlově, která se bude konat 16. 8. 2017 v 17 h. v Muzeu Rumburk.

Petr Polakovič v rumburském muzeu představí neznámý fenomén vystěhovalectví do Brazílie a navíc bude prezentovat vše, co se podařilo zjistit o životě Wenzela Bergnera, jež byl považován téměř dvě desetiletí za Rumburčana. Byl to podporovatel Jungmanna, zabýval se obchodem s lučebninami a nankinem, až jednoho dne také odplul se svým synem do Brazílie, ale o tom a dalších dramatických zvratech v jeho životě pohovoří poutavě Ing. Petr Polakovič, ředitel Muzea vystěhovalectví do Brazílie v Ralsku-Náhlově. Přednáška se koná u příležitosti 200-letého výročí výpravy obchodních expertů vídeňského císařského dvora s arcivévodkyní Leopoldinou do brazilského Rio de Janeira.

Rumburské muzeum Vás nejen ve středu 16. srpna v 17 hodin překvapí neobvyklým tématem, ale také nová expozice nabízí v horkých dnech příjemné ochlazení a v deštivých milé útočiště. Přijďte si zpestřit letní čas zajímavou přednáškou! Těšíme se na Vaši návštěvu.

S pozdravem

Ester Sadivová, SOP

Muzeum Rumburk, pobočka OM v Děčíně, Na Valech 401/4, 408 01 RUMBURK

412332194

info@muzeumrumburk.cz, ester.sadivova@seznam.cz

S pozdravem

Libuše Hlinková

Město Rumburk

OŠKTV – cestovní ruch a propagace

Třída 9. května 1366/48

408 01 Rumburk

412 356 234

725 712 740

libuse.hlinkova@rumburk.cz

Tagy