weby pro nejsevernější čechy

Beseda s herečkou Emmou Černou v rumburském muzeu

V rumburském muzeu se střídají pravidelně velmi vzácní hosté v rámci cyklu OSUDY.

V úterý 26. září 2017 pozvání Filipa Stojaníka přijala charismatická herečka Emma Černá, která svým sugestivním projevem publikum okamžitě uchvátila. Večer neměl konce, protože se beseda mile přehoupla do vernisáže výstavy smaltů, která je pro návštěvníky přístupná po celý říjen.

Mezi obrazy s motivy z cirkusového prostředí Emma Černá tak famózním způsobem znovu vyprávěla množství zajímavých historek a úvah, že se všem zaryla přímo pod kůži. Je neuvěřitelné, v jakém tempu dokáže žít a pracovat. Na besedu přijela se svým bratrem. Sama cestu odřídila, ještě stihla chvilku brouzdat místními lesy, aby se osvěžila na duši a s naprostou noblesou a plná energie předstoupila před rumburské publikum.

Děkujeme touto cestou také Pavlu Jeřábkovi za přepravu smaltů z Prahy a Haničce za hudební vstup. S našimi věrnými návštěvníky se těšíme na setkání, protože jsme si jisti, že zkrátka potkat živou Adelheid, to je prostě něco víc než poslech rozhovoru v rozhlase či četba v časopise, ačkoliv Emma Černá zůstává ráda tajemná a v určitém směru hraje sdílnou Emmu při besedě i v rámci besedy samotné.

Děkujeme Emmo, byla jste prostě báječná – moudrá, vážná i vtipná!

Bc. Ester Sadivová, SOP

Muzeum Rumburk, pobočka OM v Děčíně, Na Valech 401/4, 408 01 RUMBURK

412332194

info@muzeumrumburk.cz, ester.sadivova@seznam.cz

Foto: Václav Jelínek

Tagy