weby pro nejsevernější čechy

Vánoce 2017 v p. o. Lipý Česká Lípa

Blíží se čas Adventu a naše organizace si opět připravila bohatý program vánočních akcí, na které bychom Vás velice rádi pozvali.

Stěžejní akcí je tradiční „Vánoční jarmark na hradě Lipý“ – v sobotu 9. 12. 2017 v čase od 10 do 17 hodin se návštěvník přenese na doby staročeských Vánoc. Po celý den bude na nádvoří hradu, ale také v gotických sklepích a v branské věži probíhat kulturní program. Vystoupí skupina GINEVRA se svým středověkým programem, Věra Klásková s českým i světovými vánočními písněmi, ve folkovém duchu zazpívá a zahraje na kytaru Petr Bratršovský, na akordeon bude hrát Libor Šimůnek, na kytaru zahraje Eva D´Sousa, pro děti si pohádku připravilo divadlo „Koloběžka“. Uslyšíte autorské čtení, hraní na flétnu, celé dopoledne vystupují školská zařízení a další doprovodný program.

Také občerstven, kromě dalších pochutin, bude v duchu staročeských Vánoc – pan řezník připraví přímo na hradě pravé STAROČESKĚ ZABIJAČKOVÉ HODY…jitrnice, ovar, zabíjačkovou polévku a další pochutiny.

Centrum textilního tisku bude také věnováno vánočním akcím….vyrábět se budou adventní věnce a vánoční výzdoba především z přírodních materiálů (2. 12.), v sobotu 16. 12. budou tvořivé dílničky věnovány výrobě vánočních dárků, v 11,00 hodin vystoupí flétnový soubor Růžičky pod vedením Lenky Mazačové.

Od 12. 12. do 14. 12. se mohou šikovní a zruční, ale i soutěživí kuchtíci opět účastnit soutěže o zajímavé ceny v již 6. ročníku „Pečeme vánoční cukroví“. Vítězové budou vyhlášeni v pátek 15. 12. 2017.

Přejeme Vám všem krásný čas Adventu a těšíme se na setkání na některé z našich akcí.

Mgr. Jiřina Kučerová

ředitelka

Lipý Česká Lípa, p. o.

U Vodního hradu 63

470 01 Česká Lípa

tel. +420 737 527 042

e-mail : reditel@lipy.cz

IČ: 72090642

www.lipy.cz

Tagy