weby pro nejsevernější čechy

Zimní kurz ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf 2018 – Po stopách Yettiho

Ano, je to tak. Vyrazili jsme za Yettim. 21. 1. 2018 jsme vyrazili do Bedřichova, kde měl být spatřen! Účastníci lyžařského kurzu i školy v přírodě se neohroženě vydali na cestu. A že jsme toho nestihli málo! Počasí nám přálo. Lyžaři lyžovali, školáci se učili.

Těch pár dní, co jsme spolu strávili, jsme využili naplno. Poté, co jsme se ráno rozkoukali a nasnídali, vyrazila parta lyžařů a prknařů pod vedením instruktorů na svah. Žáci 3. B zůstali na chatě, kde nabírali další vědomosti a rozšiřovali ty, co už mají.

Když jsme se odpoledne sešli na chatě, naobědvali se a nasbírali nové síly při odpoledním klidu, vydali jsme se na cestu. Po stopách Yettiho. Jak jsme se o něm dozvěděli!? Při příjezdu nám zde byl předán dopis od dětí ze Základní školy v Přelouči. Dopis popisující jejich, bohužel neúspěšné, pátrání. A my se rozhodli v jejich pátrání pokračovat. Abychom prý měli právo se s Yettim setkat, museli jsme absolvovat řadu úkolů, a ty jsme měli co nejlépe splnit. Aby nám to šlo co nejlépe, byli jsme rozděleni do družstev po šesti. Soutěžili jsme poctivě a s plným nasazením. V týmech jsme si vyzkoušeli závody psích spřežení, biatlon, stavění ze sněhu, vydali jsme se za Yettim dokonce na Královku a dál. Hledali jsme všude. Když jsme nehledali, tak jsme se učili, když jsme se neučili, tak jsme se bavili. Od neděle do pátku. Energii jsme dobíjeli průběžně celý den. Nemohli jsme se dočkat pátku, kdy jsme pevně doufali, že Yettiho opravdu potkáme. V pátek jsme ještě vložili hodně sil do závodů, abychom Yettimu ukázali, co jsme se za ten týden naučili. A že jsme se předvedli v plné parádě. Nezalekli se ani úplní začátečníci, kteří udělali největší pokroky. Yettiho se nám však vidět nepodařilo. Byli tu tací, kteří tvrdí, že Yettiho večer zahlédli z okna. Našli jsme také spoustu stop kolem chalupy i v ní, takže nepochybujeme o tom, že nás po očku sledoval. Zanechal nám pouze dopis. Ale co je v něm, víme jen my. A doufáme, že až se tu příští rok sejdeme, setkání s ním se nám podaří. (Klárka Valková)

Výsledková listina zde ->

Několik vět závěrem. Sluší se poděkování personálu penzionu U Kačáka, hlavně však kuchařkám, které nás hodnotili jako největší a nejlepší jedlíky za poslední léta. V samém závěru v pátek po obědě došlo k celkovému hodnocení. Byl vyhodnocen pokoj, kde žáci po sobě zanechávali nejlepší úklid a pořádek (Terezka Lahučká, Zdenička Luhučká a Terezka Drančáková). Vedoucí podali žákům celkový přehled výsledků závodů jak v lyžování, tak na snowboardu či na bobech. Nejrychlejším ze všech se stal Tomáš Synek, v těsném závěsu za ním skončilo jeho dvojče Vojtík Synek. Neopomnělo se ani na vedoucí, kteří po celý průběh zajišťovali nejen výuku a lyžování, ale také zábavu a dobrou náladu (Klára Valková, Kateřina Müllerová, Petra Danková, Lukáš Hůla).

ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Fotoochutnávka:

Další fotografie budou určitě časem k vidění ve fotogalerii školy

Rok 2016 ->

Tagy