weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka do liberecké knihovny – 20. týden

Vážení přátelé,
srdečně Vás zvu na akce, které jsme pro Vás připravili na nejbližší dny.


V úterý 15. 5. se koná pravidelný LITERÁRNÍ KLUB. Píšete rádi? Tak nepište do šuplíku a přijďte za námi. Získáte možnost představit své práce jiným začínajícím básníkům a spisovatelům, a hlavně slyšet názory na svou tvorbu a doporučení pro její další rozvíjení od zkušených lektorů. Žáci ZŠ a nižších ročníků gymnázia se scházejí v 16.00 hodin, středoškoláci a vysokoškoláci v 17.00 hodin.

V úterý 15. 5. od 17.00 hodin se koná prohlídka knihovny ZNÁTE NAŠI KNIHOVNU? Přijďte se seznámit s tím, co nabízíme. Provedeme Vás půjčovnami, seznámíme s naším fondem a poradíme s vyhledáváním v elektronickém on-line katalogu. Samozřejmě také rádi zodpovíme Vaše dotazy.

Ve středu 16. 5. od 15.00 do 18.00 hodin bude ve Studijní knihovně (1. patro) pro zájemce o francouzskou literaturu opět připraveno FRANCOUZSKÉ SPOLUČTENÍ s paní Helenou Semerákovou z Alliance Française Liberec. Přijďte si „spolu číst“ nebo třeba jen nahlédnout do literárního fondu naší Francouzské knihovny.

Ve středu 16. 5. od 16.00 hodin si připravilo liberecké centrum Amelie, z. s. další setkání z cyklu Tematické měsíce. Tentokrát bude přednášet známá psychoterapeutka a lektorka paměti Mgr. Jindra Bachmanová o tom, JAK VŠESTRANNĚ TRÉNOVAT PAMĚŤ A ROZVÍJET KONDICI MOZKU. Nutná registrace předem.

Ve středu 16. 5. se od 18.00 hodin můžete těšit na další přednášku společnosti Aperta. Květnovým tématem bude ROZHODOVÁNÍ – SVÉBYTNOST / SPOLUZÁVISLOST. Přednášet Vám budou Bohumila Baštecká, klinická psycholožka, která se zabývá psychotraumatologií a Oldřich Kvasnička, lektor manažerských a sociálně komunikačních dovedností.

Ve čtvrtek 17. 5. se koná oblíbená literární procházka LITERATOUR. Projdeme se centrem Liberce, kde nám na pěti zastávkách budou číst herečky a herci z Divadla F. X. Šaldy tematické literární ukázky. Letos jsme se zaměřili na školu. Začínáme v 17.30 hodin ve sboru Církve Bratrské v Puchmajerově ulici. Připojit se můžete kdekoli, není nutné absolvovat všechny zastávky – záleží na Vašem výběru. Akce se koná mimo knihovnu!