weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka do liberecké knihovny – 21. týden

Vážení přátelé,
dovolte, abych Vám připomněla dnešní a zítřejší akce v naší knihovně, na které Vás zároveň též srdečně zvu.

V úterý 22. 5. od 16.00 hodin jsou v rámci cyklu Hrajeme si, přemýšlíme a vyrábíme připraveny pro zvídavé děti (i rodiče) SUCHÉ POKUSY. Čekají na Vás zábavné pokusy, vědecké hračky, hlavolamy… Těšíme se na Vás v Knihovně pro děti a mládež ve 3. patře.

V úterý 22. 5. od 17.00 hodin se koná přednáška ČESKÁ KAMENICE A OKOLÍ. Paní Hana Michálková ze Spolku Pod Studencem představí nejzajímavější cíle Českokamenicka. Ve spolupráci s naší knihovnou pořádá Societas Amicuum Liberec, z.s.

V úterý 22. 5. je pro Vás od 18.00 hodin připravena další přednáška z cyklu Trojlístek rozkvětu těla, mysli, života. Květnovým tématem je SEBEHODNOTA – ZÁKLAD ZDRAVÉHO TĚLA A MYSLI. Sebehodnota, jako základ vůle k udržení zdravého životního stylu. Přednášet bude paní Eva Kundrátová, Dis. – odborná konzultantka výživového poradenství, zdravého životního stylu a osobnostního rozvoje.

Ve středu 23. 5. od 16.30 hodin si přijďte vyslechnout přednášku PŘED SEDMDESÁTI LETY, která se bude věnovat tématu převzetí monopolní moci Komunistickou stranou Československa v únoru 1948. Pan Prokop Tomek z Vojenského historického ústavu Praha připomene mechanismy převratu, který zlikvidoval v naší zemi demokracii na 42 let. Ve spolupráci s naší knihovnou pořádá katedra historie Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci.

Ve středu 23. 5. od 18.00 hodin je pro Vás připravena cestopisná přednáška MAGICKÉ BULHARSKO. Cestovatel a fotograf Tomáš Kubeš představí Bulharsko trochu jinak, než jak ho většinou známe. Poslední exotika v Evropě, která ukrývá mnohá překvapení – hory Stara Planina, Rilský klášter, Trákové, věštkyně Baba Vangha, chození po uhlících, rituály, fascinující příroda a samozřejmě i oblíbené moře.