weby pro nejsevernější čechy

Další rok u Bílých Tygrů pro obránce Patrika Maiera

Řízný slovenský obránce Patrik Maier se dohodl s vedením libereckého klubu na novém kontraktu, díky kterému si prodlouží angažmá u Bílých Tygrů minimálně do 30. 4. 2019.

Stále teprve jednadvacetiletý hráč s reprezentačními zkušenostmi se v základní sestavě Bílých Tygrů zabydlel až ke konci základní části minulého ročníku extraligy, v play-off pak patřil k základním hráčům obranných řad. V české extralize si zatím připsal 30 startů.

Vyjádření sportovního ředitele Filipa Pešána: „Patrik Maier je typem poctivého obránce, který nám v uplynulé sezóně dodal do týmu hodně důrazu. Byl nedílnou součástí našeho postupu přes Spartu Praha v předkole play-off a i díky jeho výkonu jsme ve čtvrtfinále dokázali potrápit Hradec Králové. Věřím, že Patrik i v nové sezóně přispěje ke zvýšení důrazu a respektu našeho týmu.“

Profil:
Bek Patrik Maier si jako odchovanec Slovanu Bratislava prošel mládežnickými kategoriemi tohoto týmu a za své výkony si vysloužil i pozvánku na mistrovství světa do 18 let v roce 2014. I díky tomu se pro další dvě sezony přesunul do zámoří, kde nastupoval za Kamloops a Moose Jaw Warriors.
Se zkušenostmi se zámořským hokejem se vrátil na Slovensko, kde oblékal dres Nových Zámků. Na ledě dostával výrazný prostor a dočkal se i pozvánky do seniorské reprezentace, v níž si zahrál dvě utkání.
Talentovaného obránce si všimli Bílí Tygři, a tak před sezonou 2017/18 zamířil na sever Čech. V sezoně oblékal nejprve především dres farmy v Benátkách, nicméně později se propracoval až do A-týmu a zaujal také bitkou s plzeňským Ryanem Hollwegem, kdy ukázal, že se nebojí porvat za tým.
V play-off už byl Maier stabilním členem tygří sestavy a pomohl Bílým Tygrům postoupit do čtvrtfinále. Nakonec však musel spolu se spoluhráči zkousnout hořkost vyřazení v sedmém duelu s Hradcem Králové. Pokud Patrik Maier naváže na své výkony z play-off, dá se očekávat, že v nové sezoně dostane ještě výraznější prostor v A-týmu.