weby pro nejsevernější čechy

Dveře se ve Varnsdorfu otevřely na noc (maraton ve stolním tenise – Gymnázium Varnsdorf 2013)

Na chodbě Biskupského gymnázia ve Varnsdorfu potkáte v pět hodin dívku se psem na vodítku, kterak pozoruje přerostlé morče v teráriu. Místní gymnázium proslulé svými originálními akcemi se rozhodlo pro trochu alternativní noc otevřených dveří, s kterou šel ruku v ruce čtyřiadvacetihodinový turnaj ve stolním tenisu. Tělocvičnu vyplňovalo od dvanácti hodin čtvrtečního dne (28.11.) do dvanácti hodin pátečního dne pět ping-pongových stolů. Na nich probíhal celodenní maraton a povětšinou byla všechna hrací místa plně vytížena. Když už nějaká akce, tak obrovská, říkají si nejspíše na této škole, a proto se kolem točilo plno doprovodného programu.

Hned z kraje zaujala otevřená kantýna, kde se dalo příjemně posedět a koupit něco k snědku. Od prvního patra se pak daly procházet třídy a v nich připravený program. Šlo o vystavené a plně pojízdné RC modely, tvorbu korálku, výstavu živých zvířat, fyzikální a chemické pokusy nebo hraní her na X-BOXu o antivirový program zdarma alá „no neber to!“. A tak se po chodbě projížděly hodněkráte zmenšené kamiony, které se vyhýbaly pejskům, králíčkům a nositeli hada. Ten mimochodem vystrašil svojí pohybující se ozdobou několik nevinných dívčích tváří.

Vzhledem k tomu, že vzájemné zápasy spolu sehrávaly postupně všechny třídy, některá stanoviště občas zela prázdnotou a na člověka padala nepříjemná pachuť ležérnosti příprav. Každopádně to zase vyvažovala možnost účasti veřejnosti v ping-pongu a tudíž si zahrát mohl každý. Se zpřesněním každý, kdo se zapsal do sešitu u vrátnice. Všichni návštěvníci museli hlásit své jméno, podepisovat se a byl k nim připsán čas, kdy do budovy vstoupili. Možná trochu drastické opatření proti nezvaným hostům.

Kdo chtěl trochu kultury, zavítal do auly. Tam se hrála hudba i divadlo, člověk se měl stále čím kochat. Zajímavá byla výstavka fotografií a prací studentů BGV, umělecký poetismus se leckterým nedal upřít. Vedle tělocvičny se skýtala horolezecká stěna a kdekdo s ambicemi, neobrazně řečeno až do nebe, si jí vyzkoušel. Samotní studenti měli od sedmi hodin večer jinou zábavu, čekalo je dvouhodinové večerní vyučování. Akce spíše „od nás pro nás“ se celkově líbila a atmosférou trochu předznamenávala klusající Vánoce.

Výsledky maratonu pak vypadají takto:
Za 24h se odehrálo 181 zápasů, 1480 setů a 26730 míčků.
Z toho dva maratonci, co vydrželi hrát celý den v kuse, Kryštof Novák a Dominik Čech ukrojili 23 zápasů, 322 setů a 6067 míčků.
Nejmladším účastníkem byl šestiletý Šimon Haufert a nejstarším semdašedesátiletý Zdeněk Barborík.
Turnaj pro příchozí dopadl v mužích: 1. Ptáček, 2. Barborík, 3. Novák (7 účastníků) a v ženách: 1. Benešová, 2. Venclovská, 3. Svobodová (5 účastníků).
V pátek dopoledne byl ještě turnaj ZŠ – mladší žáci, vyhrála ho Edisonka, pak BGV a Náměstí. Žákyně dopadly v pořadí: BGV, Edisonka, Náměstí. U starších žáku vyhráloDolní Podluží, Edisonka, BGV. Naposledy v kategorii starší žákyně vyhrálo znovu Dolní Podluží, BGV a Náměstí.

Nedílnou fotografickou vložku zajišťoval Jakub Trmal.

rok 2011->, rok 2009 ->

Tagy