weby pro nejsevernější čechy

Retro 1. máj v Mikulášovicích 2014

Kam jinam na 1. máje, než do Mikulášovic, kde se každoročně koná retro-recesistický průvod alegorických vozidel obcí. I letos vítaly návštěvníky slavnostně vyzdobené výlepové plochy a ke shromaždišti u bývalé Severky mířila nejroztodivnější vozidla ze všech stran a koutů. Když jsme na Vlčí hoře předjížděli pracovní stroj, zvaný poeticky hovnocuc s transparentem „Krásná Lípa zdraví Mikulášovice“, neměl jsem tušení, že doma na fotkách objevím, že na mne z něho v průvodu mával vlaječkou krásnolipský starosta…

Letos jsem neběžel celou dobu s průvodem a nechal se po prohlídce seřadiště vysadit na své oblíbené zídce u Mikovu, odkud jsem pak doběhl až na náměstí, kterým se tentokrát jen projíždělo. Cíl byl letos u Slovanského domu, ale tam už jsme nedošli. Inu, asi největší změnou oproti roku 2012 a roku 2013 bylo nové oblečení zdejší starostky, která sice jela ve své obvyklé multikáře, ale tentokrát za selku s věnečkem na hlavě.

Tož, buď práci čest!

A další fotky k vidění na Deníku.

A ještě paní starostka MIkulášovic Miluše Trojanová:

Ahoj Marku,
díky za zprávu o naší retro akci na výběžku – jen bych prosím upřesnila, že jsme po 60ti letech obnovili tradici místních sedláckých krojů,
že nás tam v krojích bylo 9, že jsme si je šily každá sama – do noci …
taky bych ráda dodala, že přítomnost vrcholných představitelů z krásné lípy – starosta a místostarosta, je příklad tolik omílané meziobecní spolupráce..
možná taky, že organizátorem není město, ale občanské sdružení mopedostorpedos, že se snažíme organizovat různé akce jen proto, aby se mohli i ostatní bavit, v neposlední řadě, že to platíme z projektíků – ale větší podíl dáváme ze svého.