weby pro nejsevernější čechy

Přednáška Martina Zíky o participativním rozpočtu v čajovně Na Kopečku

Evergreen z Kopečka ve zkratce: Ve středu [19/11] v podvečer se konala přednáška o participativním rozpočtu v útulné čajovně u roztopených krbových kamen. Z webu čajovny: Děčínský aktivista (nyní žijící ve Varnsdorfu) Martin Zíka představil demokratickou inovaci, která umožňuje vtažení občanů do veřejného dění, ta se v poslední době rozšiřuje po celém světě. Zavedení participativního rozpočtu si v letošních komunálních volbách zařadilo do programu nemálo kandidátů i v naší zemi. Nemluvilo se jen o rozpočtu, ale i o lokální ekonomice, o jakémsi vlivu velkých obchodních řetězců na města, o kvalitě jejich produktů, atd..

V tento den se konaly tři akce v čajovně. V kostce: první byla návštěva delgace německých občanů (mecenášů) fary (mateřské školky) pod kostelíkem, druhá akce byla výroční konference atletů Rumburka nad čajovnou a ta třetí byla shora uvedená přednáška.

Akce Na Kopečku do konce měsíce listopadu:

22.11.2014 – 18.00 hodin (SOBOTA)!

Koncert kapely Pepek a Námořník. Stálice na kopečkovské scéně ve stylu indie folk. Litoměřické duo, které hraje na kytary, basu, harmoniku a oba zpívají a nejen to! Představí u nás nové CD a jako jedni z prvních si ho budeme moci pořídit!

26.11.2014 – 19.00 hodin (STŘEDA)

Jak se u nás žije Vietnamcům? Z úspěšného cyklu „Jak se u nás žije cizincům?“