weby pro nejsevernější čechy

Regionální knižní minitrh 2015

V sobotu 14. listopadu 2015 obsadil budovu MCKV (pro neznalé, to je tam, co je Městská knihovna a Dům dětí) ve Varnsdorfu další ročník Regionálního knižního minitrhu.

V přízemí čekali na zákazníky zdejší aktivní prodejci a šiřitelé knižní kultury, z nichž většinu je možno potkat na leckterých dalších akcích. Pro ty, kteří se vysílili výběr duchovní potravy, byla ve spolkové místnosti připravena občertvovna. Vyvařovali tady krásnolipští turisté (sortiment pochopitelně doplnili naučnou literaturou), bylo tu možno zakousnout se i do sladkého.

O patro výš různé upomínkové předměty a dárkové zboží, namíchané s nabídkou měst a informačních center. Do přednáškového sálu na představování novinek jsem čas zajít neměl.

V patře nejvyšším další dárkový sortiment, řezbáři a hlavně v prostoru velkého sálu DDM celá řada dílniček a herna pro nejmenší.

Jen mne tak trochu zamrzelo a zarazilo, že řada lidí se divila, když jsem mluvil o tom, že pospíchám a odjíždím do Krásné Lípy. „A co se tam děje?“ To má pak člověk pocit, že marnost nad marnost…

A pohled do historie – rok 2014 ->

Tagy