weby pro nejsevernější čechy

Eurorando 2016 u pramenů Křinice

Po pěti letech se vrátila do České republiky akce celoevropského významu Eurorando 2016, konkrétně k pramenům Křinice u Krásné Lípy.

Oficiální info znělo následovně:

Letošní téma je ENERGIE, a to všechny druhy energie(dobrá, špatná, stará, nová, využití energie, úspory energie a pod.).

Z pověření KČT Ústeckého kraje uspořádá KČT Krásná Lípa, KČT Varnsdorf, společně s městy Krásná Lípa a Varnsdorf jakož i s Lesy České republiky, s. p. Turistické setkání Eurorando 2016.

Program:

10.00 hod. zahájení (trubači SLŠ Šluknov)

10.30 hod. Krásnolipský komorní soubor

11.00 hod. Country kapela Harcovníci z Děčína

12.15 hod. Folklorní soubor Dykyta z Krásné Lípy

13.00 hod. Dechový soubor Budišanka z Budišína

14.30 hod. Folklorní soubor Smolniczanie (Polsko)

Bude připravená autobusová kyvadlová doprava (bez poplatku). První autobus odjede z Krásné Lípy v 9 hod. směr prameny Křinice, druhý pojede z Varnsdorfu přes Rumburk 8.30 hod., dále dle potřeby. Zpáteční doprava zajištěna.

Akce se uskuteční pod patronací Ing. Zbyňka Linharta, senátora Parlamentu České republiky.

Celý projekt Eurorando 2016 v naše městě bude moci být realizován výhradně díky podpoře z Evropského fondu pro regionální rozvoj a Programu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014 – 2020, prostřednictvím Euroregionu Nisa. V rámci Fondu malých projektů v Euroregionu Nisa byla uzavřena smlouva o poskytnutí finanční dotace tak, aby mohl být projekt Eurorando 2016 uskutečněn.

KČT Krásná Lípa, spolupořadatelé a partneři zvou na Eurorando 2016 nejenom turisty, ale celou širokou veřejnost a těší se na Vás.

===

Akce perfektně připravená, počasí objednané na jedničku, lidí plno (registrovalo se prý více než 430 návštěvníků – podle posledních údajů na webu KČT KL je finální číslo 582!). Byli tu snad opravdu všichni, kdo se kolem turistiky motají, a spousta dalších taky. Program na pódiu šlapal, občerstvení dost a dost, pamětní list a nějaké ty suvenýry (mě přibyla další TZ speciál řady KČT), potkávání, povídání, prostě pohoda. A další doplněk z oficiálních zdrojů – město KL děkuje ve zhodnocení akce asistenci Technických služeb a SDH Krásná Lípa.

Další fotky na webu KČT Krásná Lípa: Mikuláš Peterka ->, Líba Šaferová ->

A o Eurorandu 2011 u nás tady ->, tady -> a tady ->

Tagy