weby pro nejsevernější čechy

Den matek na Hrádku 2016

Některé věci se moc nemění, vlastně není proč. Takže jsme se sešli v neděli 8. května 2016 na varnsdorfském Hrádku při dalším ročníku Dne matek.

Leccos stejně jako roky předchozí – Kocouří stanoviště na tomtéž místě, uprostřed stan a pod ním vyhrávající muzikantské duo To-Ma, konferující Alena Smetanová (tenhle týden už potřetí), mažoretky z DDM, irský step, výborné zákusky, ve výstavní síni ve věži pár prodejců. Chudinky mažoretky musely předvést svoje vystoupení bez hudby, o to větší potlesk.

Změnou byl vstup zdarma, protože slávy Město využilo k prezentaci projektu na dokončení rekonstrukce Hrádku. Pokud čistě náhodou motyka spustí a oněch žádaných 54 milonů někdo nahoře schválí a podepíše, mohla by tu konečně vzniknou expozice. O geologii, interaktivní, moderní. A nějaké pěšinky a stezky, do Německa i na Špičák, kde snad někdy bude znovu rozhledna.

Ještě – malování na obličej, dětské dílničky, prodej zahradnického zboží a dekorací z produkce VOŠ, SPŠ a SOŠS a CR Varnsdorf. Koníci pod Hrádkem u parkoviště. Spojené Big Bandy ZUŠ VDF a ZUŠ RBK pod vedením Pavla Zelenky. A závěrečné super překvapení – přehlídka svatebních šatů salonu z Filipova (?). Už jen to, že se podařilo sehnat tolik modelek a modelů bylo obdivuhodné. A i počasí letos opravdu vyšlo na jedničku.

A nahlédnutí do historie – rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2013 ->

Tagy