weby pro nejsevernější čechy

Lipovský jarmark 2016

Ještě brzy ráno vydatně pršelo, pak se vyjasnilo a do Lipové na Jarmark zavítala spousta lidí. Podle organizátorů bohužel nebyl překonán rekord, letos doprazilo 950 platících. Počet vypitých piv, limonád a černých kafí není dosud znám.

V sobotu 28.5.2016 se Lipová opět po roce dočkala svého oblíbeného jarmarku. Příjemné prostředí areálu u zámeckého rybníka a restaurace U Pytláka zase ožilo množstvím stánků. Trhovci nabízeli plno různých dobrot a zajímavých výrobků ze všech možných i nemožných materiálů.

(fotky darek mouša)

A tak téměř tisícovka návštěvníků měla tedy z čeho vybírat. Jak na tržišti u stánků, tak i z celodenního programu. Vystoupení skupiny historického šermu Řádu Černých rytířů bavilo během dne návštěvníky jarmarku příběhy z období středověku. Ani prudký déšť v podvečerních hodinách neodradil zájemce o ohnivou show a ohňostroj. Noční představení s mnoha pyrotechnickými efekty nemělo chybu, ale závěrečný ohňostroj nad zámeckým rybníkem se poněkud ztrácel v mlhavé dáli. Silně mlhavé. Ale jinak, kdo v sobotu přišel, určitě nelitoval.

(fotky jiří fišer)