weby pro nejsevernější čechy

Nobiliska otevřela na Vlčí Hoře návštěvnické centrum

V pátek (24/5/2016), ještě před zahájením osmnáctých Svatojánských slavností, bylo na Vlčí Hoře slavnostně otevřeno nové zákaznické centrum firmy Nobilis Tilia (o produkci firmy tady ->). Bývalá budova školy, která je v těsné blízkosti sídla firmy, prošla důkladnou a pečlivou rekonstrukcí (náklady byly deset milionů korun).

V přízemí teď najdete prodejnu kosmetiky, kterou si můžete i sami namíchat a vyrobit, je tu také prostor, kde je možné spočinout a vypít čaj. V horních patrech budou kanceláře, své místo tu mají i maséři a podkroví je připraveno pro semináře a přednášky.

O nový facelift se starali hned tři architekti (Milan Zezula — řešení stavebně technické, Tomáš Effer — autor koncepce a Jana Vrkotová — návrhy interierů) a je to chválihodné a viditelné na první pohled. Zachránit původní stavbu tak, aby si zachovala původní charakter a zároveň působila moderně a mohla plnit všechny funkce, které jsou pro její nový provoz nutné, u nás není tak úplně běžné.

Návštěvnické centrum 
i zahrada budou přístupné veřejnosti bezplatně od května do září vždy mimo pondělí a od října do března od úterý do soboty.