weby pro nejsevernější čechy

Rodeo Varnsdorf 2016

První sobota v měsíci, 6. srpna 2016, areál varnsdorfského pivovaru Kocour, rodeo, 16. ročník. Stačilo jen pozměnit číslovky.

Jeden stánek s občerstvením, kdo chce víc, může si dojít do pivovaru. Počasí tak akorát, lidi průběžně přibývají a ubývají, řada z nich mířila jen do Kocoura a je zjevně překvapená, co se to tu děje. Jezdců přes 30, koní o něco méně, protože jsou někteří sdílení. Zdá se mi, že závodnický kádr se omladil. A buď mi neslouží paměť, nebo letošní novinkou byla účast několika zástupkyň stáje hostitele rodea, ranče Kocour. Plno fotografů, jejichž fotky jsem nikdy nikde následně neviděl.

Největší atraktivita naštěstí na začátku – trail. Někteří koně jedou poprvé, jiní se tak chovají. Třeba u brány velká část jezdců volí sesednutí i přes penalizaci, protože tanec kolem s marnými pokusy otevřít je vlastně mnohem časově náročnější. A taky letos létá vzduchem docela dost diskvalifikací. Vyhodnocení nejlepší šestice a následují dvoukolové barely. Terén klouže, ale s výjimkou jediného pádu v pohodě. Po prvním kole si jdu sednout a odpočinout, že počkám na další disciplinu, ať mám těch fotek víc. Jenže smůla – po vyhodnocení další šestice nejlepších oznámení, že následuje 15 minut přestávky. Takže odcházím na další akce…

Historie: rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->

Tagy