weby pro nejsevernější čechy

Veletrh vzdělávání 2016, den první

I letos jsem se po veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí v Liberci vypravil do Rumburku na Střelnici. Sice najít informace o konání je rok od roku horší, ale nakonec jsem v pondělí 14. 11. 2016 byl včas a správně na dvacátém prvním ročník Veletrhu vzdělávání 2017/2018, který pořádá Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a VOŠ, SPŠ a SOŠS a CR Varnsdorf.

Co napsat po těch letech nového a objevného? Zdravice a blahopřání, trochu překvapí, že jsme v Rumburku a na pódiu stojí za města „jen“ místostarosta Šluknova, místostarostka Krásné Lípy a starosta Varnsdorfu. Mne tradičně nejvíc zajímal program na pódiu, tak jsem letos ani příliš pozornosti nevěnoval přílivu škol z výběžku. Ale tam někde vzadu mne šimral pocit, že chodby a sály jsou vlastně pořád skoro prázdné. Střední průmyslová škola textilní z Liberce se letos dostala na pódium, a myslím, že to bylo jen a jen dobře, ukázat má určitě co. Hodně se změnilo uspořádání, pořadatelská škola svou část totálně překopala, ale moc se mi nezdálo, že by to bylo k lepšímu.

Zmizela Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov, loni tu snad bylo i Gymnázium Nový Bor. Střední průsmyslová škola TOSu se dostala na hlavní sál pod pódium. Letos chybělo i v programu původně avizované light show z Děčína, místo něho povídání a kytara. Nemilým zpestřením byl příjezd rychlé, protože při ukázkách bojových umění varnsdorfské školy došlo ke zranění. Šluknovská škola svoji ukázku zpestřila zvaním doborovolníků na pódium a mne hodně zaujal pacifikační úder do hrudníku, který protivníka dokázal zvednout ze země a odhodit ho daleko na záda, to by se občas hodilo.

Ještě pár splněných přání vyfoťte nás a po skončení pódiového programu domů a chystat se na zítřejší repete.

Jak šel čas: rok 2012 ->, rok 2013 ->, v rok 2014 ->, rok 2015 ->

Tagy