weby pro nejsevernější čechy

Lipovský jarmark 2017

V sobotu 10.6.2017 se konal v Lipové tradiční jarmark tentokrát spojený s dětským dnem a přilákal rekordní počet návštěvníků. Jak pořadatel avizoval na plakátcích – jarmark a sním spojený dětský den byl „trochu jinak“.

Největší změna byla v přesunutí jarmarku do areálu bývalého lipovského pivovaru, do blízkosti lunaparku. Děti se tak mohly celý den bavit a soutěžit s postavami z animáků, nebo využívat k potěšení rodičů všechny atrakce, které lunapark nabízel. Dětské domovy si opět zahrály turnaj míčových her, hasiči z Velkého Šenova předvedli ukázku likvidace požáru auta a záchranu a vyproštění pasažérů z vozidla po autohavárii. Velmi zajímavá byla také ukázka, co by mohla doma provést hořící pánev s olejem po vstříknutí vody s následnými radami, jak to při troše štěstí uhasit. Raději nezkoušet. Nicméně největší úspěch u dětí měli šenovští hasiči v momentě, kdy začali na předváděcí plochu stříkat umělou pěnu. To byl asi vrchol dětské zábavy a počasí tomu velmi přálo.

Odpoledně vystoupil v obležení malých i velkých zpěvák Jakub Děkan se svými songy. Kdo si chtěl nakoupit spoustu hezkých zbytečností, mohl obejít všechny stánky a vybrat si. Večer taneční zábava a nakonec ohňostroj, ale to už jsem byl na cestě domů.
Více fotek tady ->