weby pro nejsevernější čechy

Regionální knižní minitrh 2017

V sobotu 11. listopadu 2017 se ve Varnsdorfu konal již 15. ročník Regionálního knižního minitrhu.

I přes skutečost, že jsem v sobotu poletoval z akce na akci, stihl jsem na letošním ročníku nejen to nejdůležitější, ale dokonce se sem během dne ještě i vrátit.

Jádro se dá opsat z minulých let – v přízemí čekala na zákazníky knižní nabídka proložená dárkovým zbožím, ve spolkové místnosti občerstvení včetně guláše od krásnolipského KČT. O patro výš upomínkové předměty, dárkové zboží, regionální nabídka (Loreta, Dolský mlýn, KPMV, místní Infocentra, regionální nakladatelství, gymnázium, knihovna a její sborníky, …). V patře nejvyšším jako vždy další dárkový sortiment a v prostoru velkého sálu DDM celá řada dílniček a herna pro nejmenší.

V 10:00 začalo v přednáškovém sále představování letošní úrody, jejíž část už od nás znáte (a leccos už jsem stačil i přečíst nebo alespoň důkladně prolistovat). Paní Horáčková pohovořila o kalendářích, betlémech a novinkách z okolí, KPMV představil letošní vydání Mandavy, Zbyněk Šimák zaskočil při představení publikace, věnované 110 letům varnsdorfského fotbalu, zdejší autorka Marie Rejfová představila svou detektivku, Natalie Belisová prezentoval svou novinku …a v prach se obrátíš, Radek Andonov upozornil na knihu o rumburské vzpouře, uniformovaný Jaroslav Beneš nabídl četnické vzpomínky, Klára Mágrová zastoupila Gabrielu Jeřábkovou při představení prodejného dotisku knihy o August Frindovi a za Loretu prezentovala čerstvě vydanou trojici tisků, věnovaných této památce, Jiří Sucharda připomenul na dnešní datum připadající Den válečných veteránů a poté nabídl ukázky z kalendáře města Varnsdorf na příští rok (bude se slavit 150 let města). A pak už jsem šel dál…

Na odpolední přednášku s Kamilou Moučkovou jsem se nedostal.

Rok 2016 ->, knihy z roku 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2011 ->

Tagy